Війна

На щиті повертається воїн із Чернігівщини

Повертається додому на щиті солдат Журибеда Василь Михайлович, житель с. Білоцерківці Новобасанської громади.

Про це повідомляє Бобровицька громада.

Василь Михайлович Журибеда народився 2 січня 1973 року в селі Білоцерківці Бобровицького району Чернігівської області. З 1980-го по 1988-й рік навчався в Білоцерківській неповній середній школі. Після закінчення школи пішов навчатися в СПТУ м.Києва за напрямком будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «За Охматдит»: прикордонники завдають ударів по окупантах на Північному напрямку (Відео)

Працював водієм на підприємстві ВАТ « Імпел Грифінг груп» в м. Київ, що надає клінінгові послуги та послуги з технічного обслуговування об’єктів. Згодом Василь Михайлович сам започаткував власне підприємство з надання комплексного обслуговування об’єктів і працював як фізична особа-підприємець.

Повномасштабне вторгнення застало Василя Михайловича в Києві. Як свідомий громадянин він став на захист столиці України, підписав контракт із підрозділом – добровольче формування №34 територіальної оборони м. Київ Святошинського району «Батальйон №1 «К-8» – та записався добровольцем ДФТГ.

Брав участь у захисті Києва, ніс службу на блокпостах міста, став надійною перепоною для диверсійних груп разом із військовослужбовцями ЗСУ та поліцією.

Мав активну життєву позицію, відчував, що зможе значно більше зробити для захисту Батьківщини, тому як доброволець без вагань у лютому 2024 року переступив поріг Святошинського РТЦК і став військовослужбовцем ЗСУ за мобілізацією.

Василь Михайлович Журибеда загинув 2 липня 2024 року біля населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області, вірний військовій присязі, в бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність під час виконання бойового завдання за призначенням у бою за Україну, її свободу і незалежність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button