Суспільство (відео)

Розпочалися жнива: фахівці ДСНС здійснюють профілактичні рейди по Чернігівщині (Відео)

Висока температура та відсутність опадів сприяли тому, щоб розпочати жнива на Чернігівщині на півтора тижня раніше, аніж зазвичай. Проте разом із цим дедалі частіше ми отримуємо повідомлення про підвищену пожежну небезпеку. Від початку тижня на Чернігівщині зафіксовано 16 пожеж, із них 4 – в екосистемі. Тож аби вберегти врожай від вогню, фахівці ДСНС здійснюють профілактично-роз’яснювальні рейди в місцях збирання та зберігання зернових культур.

«Для трактористів і комбайнерів було проведено інструктаж, також було доведено та нагадано правила безпечного збору врожаю. Комбайни мають бути обладнані не менше ніж двома вогнегасниками. На комбайнах повинні бути іскрогасники. Коли комбайн виїжджає на поле працювати, з ним повинен виїжджати трактор із водою або машина з водою, щоб у випадку загоряння одразу можна було загасити пожежу.

Також треба оборювати поле, щоб у разі виникнення пожежі загоряння не перекинулося на інше поле»,- Євген Сердюк, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліції розказали подробиці смертельної ДТП на Чернігівщині

Такі рейди в області вже традиційні. Окрім проведення інструктажів і надання пам’яток із рекомендаціями першочергових дій у разі виникнення пожежі, рятувальники застерігають жителів області від вчинення адміністративних правопорушень.

«Після збору врожаю забороняється спалювати стерню. Це карається адміністративним штрафом»,- Євген Сердюк, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

Фахівці ДСНС закликають дотримуватися правил безпеки, не розводити багаття в непризначених для цього місцях і не спалювати стерню. Бо все це може призвести до пожежі та втрат.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button