Суспільство (відео)

Козелецька селищна рада ожила: відбулася довгоочікувана сесія (Відео)

Шоста спроба зібрати депутатів для проведення сесії Козелецької селищної ради нарешті увінчалась успіхом. 9 червня 2023 року після приблизно піврічного простою роботи органу самоврядування засідання нарешті має кворум і може ухвалювати рішення. 

«До складу селищної ради обрано 26 депутатів, на сесію прибули 19 депутатів, сесія є правочинною», — козелецький селищний голова Валентин Бригинець.

За час бездіяльності накопичилися чимало запитань – усього їх на порядку денному 206, під час затвердження програми додалося ще одне, ініційоване депутатами. Більшість питань – земельні.

«Основне – це бюджетні питання, земельні питання, питання оренди майна, всі питання важливі для життєдіяльності громади», — козелецький селищний голова Валентин Бригинець.

Не обійшовся розгляд порядку денного без дискусій між депутатами. Деякі проєкти рішень спричинили диспут між представниками місцевого самоврядування, утім, навіть попри деякі розбіжності, вдавалося дійти зводити все до спільного знаменника.

«Звісно, були дискусії, але це абсолютно нормальний процес. Коли депутати не сваряться в сесійній залі або не виказують якихось контраргументів, я вважаю, що то ненормальна сесія. Тобто завжди повинні бути дві думки, а перемагає істина.

Обидві думки зажадають пояснення, і це – додатковий стимул для керівництва селищної ради, аби все було аргументовано», — народний депутат Верховної Ради України від Чернігівщини Борис Приходько.

Попри всі можливі складнощі, сесія все-таки відбулася. За кілька годин депутатам Козелецької селищної ради вдалося розглянути та проголосувати за понад дві сотні питань, що накопичувалися приблизно з пів року. Самоврядування в Козелецькій громаді нарешті запрацювало, проблеми місцевого населення вирішуються.

«Сесія відбулася, я дякую всім депутатам, які взяли участь у цій сесії, бо розв’язали низку питань, що були гарячі, актуальні», — народний депутат Верховної Ради України від Чернігівщини Борис Приходько

«Насамперед я хочу подякувати всім депутатам за роботу на сьогоднішній сесії. Також хочу подякувати голові районної військової адміністрації, його заступнику, народному депутату за нашим округом», — козелецький селищний голова Валентин Бригинець.

23-тє засідання Козелецької селищної ради показало, що місцева влада здатна до активних дій і вирішення нагальних питань. Попереду в громади – активна робота над втіленням проєктів, що сьогодні були затверджені. І звісно, продовження активної роботи селищної ради в інтересах місцевого населення та розвитку громади.

«Сподіваюся, ми знайдемо конструктив, будемо шукати конструктив, аби співпраця в цьому напрямі продовжувалася», — козелецький селищний голова Валентин Бригинець.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button