Суспільство

У річці на Чернігівщині виявили холероподібні бактерії  

У річці Мена знайшли холероподібні вібріони. На відміну від холерних, холероподібні вібріони не є збудником холери, проте можуть зумовлювати як поодинокі випадки, так і спалахи на кшталт харчових токсикоінфекцій.

Про це повідомляє Центр контролю профілактики хвороб Менське відділення.

Із червня по вересень включно Менське відділення Корюківського МрВ ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗУ» проводить відбір проб поверхневих вод із річки Мена. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фатальний удар у серце: на Чернігівщині жінку підозрюють у вбивстві односельця

Відібрані проби досліджуються як на холерні, так і на холероподібні вібріони. 8 липня відібраний зразок води був доставлений до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України». У досліджуваному матеріалі виділили Vibrio cholerae не 01  І гр. Хейберга.

Холероподібні вібріони поширені у відкритих водоймищах, які є для них природним середовищем існування. Факторами передачі інфекції можуть бути вода, водоймища, риба.

Для профілактики кишкових інфекцій необхідно дотримуватися певних правил:

— не купатись у місцях, які офіційно не визначені як зони масового відпочинку, та якщо на березі встановлені попереджувальні таблички про заборону купання;

— не використовувати воду для пиття, для миття посуду, овочів, фруктів;

— дотримуватися правил особистої гігієни, ретельно мити руки, перш ніж брати чи готувати їжу, після відвідування туалету.

У зв’язку з такою ситуацією до Менської міської ради направлено листа з рекомендаціями інформувати жителів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button