Суспільство

Вбиває курей, випиваючи їхню кров: на Чернігівщині орудує невідомий звір

На Чернігівщині почала орудувати «чупакабра». «Сліди» невідомої тварини зафіксували на території с. Бурківка Ніжинського району ще 5 липня. Під ранок невідоме створіння завітало до двору місцевого старости Андрія Дзюби. Унаслідок «походеньок невідомого звіра» не стало двох курей у домогосподарстві чоловіка.

«Одна велика курка до 3 кілограмів та одна 3-місячна. Такі втрати. Я просто спав у коридорі, а десь близько 5-ї ранку почув крик курей, які вилітали з курника. Курник десь метрів 10 від будинку. Що то було, сказати не можу, бо бачив те створіння секунд 5. Рухи в нього плавні та м’які, як у лисиці, проте хвіст менший, тулуб до 1 метра, заввишки приблизно 60 см, голова схожа на єнота, шерсть темного кольору, схожа на собачу, проте вся плямиста – коричневі, чорні та руді плями», – розповів у коментарі ЧЕЛАЙН Андрій Дзюба.

Чоловік зазначає, що, можливо, це створіння залізло до нього в двір із тракторного причепа, бо борт був відкритий, проте як господар побіг до курника, то невідомої тварини там уже не було.

«В мене собака в дворі, але він ніяк не зреагував. Защепи цілі, дірок у металевій сітці нема. Кури не задушені. Є рана розміром 1-1,5 см у грудній частині під лівим крилом. Рана одна, іншого прокусу чи проколу не знайшов. Проте крові не було», – зазначив Андрій Дзюба.

Чоловік стверджує, що це єдиний випадок у їхній громаді за цей час, але люди дуже налякані. Схожий випадок був у сусідній громаді приблизно два місяці тому. Тоді в сестри Андрія Дзюби щось у сараї вбило 20 курей.

Подібний випадок нападу хижого звіра було зафіксовано і в с. Покошичі Понорницької громади. Вдень 12 липня невідома тварина пробралася до домогосподарства 80-річної Тетяни Громової. Жінка була в хаті, але чула крик курей. Коли вийшла на двір, побачила втрати з характерними, як і на Ніжинщині, ранами – своєрідні проколи тіла та відсутність крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже за тиждень на «Шерстянку» поїде тролейбус з автономним запасом ходу

«Четверо курей і одного півня побачили вбитими у дворі. А де ділися ще п’ятеро каченят – не знаю. Люди кажуть, що, можливо, то тхір був. Він зробив укуси, цікаво, що слідів крові ніде нема. Та й тіла курей десь потім через пару днів подівалися», – розповіла Тетяна Громова.

Подібні випадки фіксуються в області кожного року, але засікти, що то за «звір», не завжди вдається. Тому треба бути дуже обережними, аби вберегти своє домашнє господарство.

Еколог Юрій Карпенко у коментарі Челайн розповів, що такі укуси залишають тварини родини куницевих.

«Зрозуміло, що ніякої чупакабри немає, хоча люди зазвичай у подібних випадках про неї згадують. Проте це може бути або лісова, або кам’яна куниця. Можливо, і лисиця», — зазначає Юрій Карпенко.

Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button