Суспільство

Із дерев’яними скульптурами та місцем для шашликів: на Чернігівщині облаштували зону відпочинку

У селі Іржавець в урочищі «Окіп» небайдужі люди впорядкували територію, облаштували зону відпочинку, яка до вподоби і дорослим, і малечі.

«Це в нас найбільше в окрузі водоймище. Раніше там насипали велику дамбу і тільки 21 гектар було дзеркала – самої води. Потім його узяли в приватну власність, та зрештою через зміни в законодавстві відмовилися. Під час повномасштабного вторгнення хтось приїхав і підірвав гранату в середині дамби, де запірна арматура. Тож пошкодилися труби, люки – і вода з водоймища почала витікати. І воно могло зникнути. Але запірну арматуру відновили й змогли зупинити витікання води. І цьогоріч на 2,5 м чи навіть більше піднялася вода і водоймище знову зажило», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Сирота, староста Іржавецького старостинського округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині біля кордону з росією та білоруссю не вимикатимуть світло, – Кабмін

Водойму завдяки допомозі благодійників зарибили: запустили товстолоба, коропа, білого амура.

«Плануємо допомагати Збройним Силам. Адже ця риба дуже швидко росте. То будемо робити консерви, коптитимемо її.

І також тут облаштували рекреаційну зону, зокрема для ветеранів і військових.

Зробили лавочки, столи, накрили їх, встановили дерев’яні скульптури, які одразу стали улюбленим місцем для фотосесій. До речі, ці фігурки допомагала створювати Марина Вітик із батьком», – сказав Сергій Сирота.

Також там є місце , де можна розпалити вогнище. Встановлять і мангали.

Планували завезти пісок, зробити різні гойдалки для малечі, але наразі все відклалося через те, що староста від травня – на лікарняному. Однак він запевняє, що все задумане втілять у життя.

«На диво, практично жодного випадку, коли люди після відпочинку лишали б після себе сміття. І люди поводяться дуже чемно. Вже другий тиждень, як локація у нас із фігурками, то все ціле», – радіє староста.

Ірина Осташко

Фото – Марина Вітик

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button