Суспільство

Бенкет під час війни: думка чернігівців про пишні гуляння під час повномасштабного вторгнення

Днями в українському інфопросторі прогриміла новина про лакшері-весілля української пари, яке молодята відзначили на озері Комо в Італії. «Експерти» в коментарях до публікацій про святкування підрахували, що урочистості коштували парі приблизно мільйон євро.

Чи доречні подібні святкування, коли у країні, звідки ви родом, триває повномасштабне вторгнення? Думки розділилися. У цьому матеріалі ми дізнаємося ставлення чернігівців до подібних бенкетів під час війни.

Антон Семко, житель населеного пункту Синявка

Пишні гуляння, як то кажуть, не на часі. В країні триває жахлива війна, яка щодня забирає життя найкращих українців. Про це варто пам’ятати, влаштовуючи гуляння. Звісно, якщо у молодят є змога та бажання відсвяткувати особливий день, це чудово. Утім, зважаючи на сучасні реалії, варто подумати над тим, чи доцільно висвітлювати свою подію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці відкривається унікальна виставка про мову і деколонізацію

Оксана Павленко, жителька міста Чернігів

Я не засуджую пишних весіль. Як хочуть люди, мають можливість, то хай гуляють. Такий день раз на вік випадає (я свято в це вірю). А от чи доцільно показувати своє пишне гуляння всьому світу? Вважаю, що ні.

Уляна Оленська, жителька міста Чернігів

Будь-яке гучне гуляння зараз не на часі. Якщо ти громадянин України, любиш її усім серцем, то й маєш підтримувати її. Кожен день гинуть як і мирні люди, так і військові. Які можуть бути танці, якщо в країні біда? Хочете святкувати – святкуйте тихо, в колі рідних, друзів. Навіщо ця показуха? Війна закінчилася? Поважати треба почуття інших. У когось, може, сьогодні загинула дочка чи син, а інші напоказ сміються. Це неправильно.

Андрій Подвербний, житель Чернігова

Ставлення негативне. Тому що зараз така підкреслена розкіш явно недоречна в умовах, коли щодня гинуть військові на фронті та мирні жителі в результаті ворожих обстрілів українських міст і сіл.

Наталія Булаш, жителька Чернігова

Відповідаючи на це запитання, я ставлю себе на місце нареченої: кожна дівчинка хоче, аби її святкування було особливим, красивим і таким, що запам’ятається, адже весілля – день, який буває лише раз у житті, у будь-якому разі я хочу в це вірити. Звісно, якщо є можливість та бажання, то чому б не відзначити цей день так, як того хочуть молодята? Інша справа – афішувати своє торжество. У кожного життєва ситуація різна, на це потрібно зважати, перш ніж щось викладати та показувати. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button