Війна

19 мільйонів гривень коштуватиме Чернігову ремонт пошкодженого через війну гуртожитку в мікрорайоні Бобровиця (Фото)

У гуртожитку на Бобровиці розпочався другий етап ремонтних робіт. У березні 2020 року в цю будівлю було кілька прямих влучань. Тоді повилітали вікна, в людей попадали стелі та стіни, відійшов дах, була пошкоджена каналізація, дотепер не працюють ліфти. До повномасштабного вторгнення в цьому будинку проживали понад 600 людей, зараз кількість мешканців зменшилась удвічі. Більшість із них – пенсіонери.

Ми розповідали про це у своєму сюжеті навесні цього року. Тоді жителі будинку нарікали на неякісний ремонт, виконаний минулого року. Зокрема кричущими ситуаціями стали зламані ліфти та пошкоджений дах, який унаслідок дощів протікає до восьмого поверху. Тоді представниця міського управління ЖКГ Тетяна Корж у коментарі ЧЕЛАЙН зазначила, що на той ремонт витратили 10 млн грн із бюджету міста.

Наразі почався другий етап ремонтних робіт у гуртожитку.

«Тільки почали робити відмостку. Обіцяють підвал і дах. Подробиць не знаю. Обіцяли ліфти замінити повністю, нашого виробництва, виділили на них 4 млн грн, а тепер начебто тільки запчастини деякі поміняють. Світло вимикають, тому будемо сподіватися, що до зими будемо з ремонтом. Ще раніше писала про цю проблему особисто Ломако, але ні слуху, ні духу», – розповіла в коментарі ЧЕЛАЙН жителька гуртожитку Світлана Криницька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: молодший сержант Олександр Зоць

Роботи, зазначають мешканці будинку, розпочали 19 липня. На цей же етап відновлення, за словами Тетяни Корж, із міського бюджету виділили 9 мільйонів 178 тисяч гривень.

«Почали, здається, в п’ятницю того тижня другий етап роботи. Кажуть, що нарешті відремонтують дах. А з ліфтами зараз нічого зробити не можуть, бо вимикають світло. Приїжджали із ЖЕКу, казали, що будуть міняти труби. Зараз кругом будинку засипано щебінкою, виконують роботи навколо будинку», – зазначає жителька гуртожитку Ольга Качна.

В Управлінні ЖКГ ЧМР зазначають, що в цьому будинку планують виконати капітальний ремонт: відновити покрівлю, провести ремонт трьох ліфтів, замінити у підвальному приміщенні  мережі водопроводу, каналізації та опалення, а також влаштувати вимощення навколо будинку для відведення дощової води. Орієнтовним терміном завершення цих робіт називають жовтень.

Окрім будинку, внаслідок бойових дій постраждало і кафе, розташоване поруч. Наразі воно в аварійному стані. Як зазначають жителі будинку, його власниця виїхала з міста на початку повномасштабного вторгнення, відтоді не поверталася. Жителі будинку скаржаться на те, що місцева влада ніяк не реагує, аби провести роботи з демонтажу будівлі кафе або хоча б ізолювати його від людей. Ця будівля нічим не обгороджена, висять понівечені листи профнастилу, там ходять люди та діти. У ЖКГ зазначають, що ремонт або ж демонтаж цієї будівлі не обговорювався, зараз йдеться лише про відновлення будинку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button