Суспільство

Прилуцькі пристрасті: в місті прагнуть зняти заборону на пересування багатотонних фур центром

Схоже, що в Прилуках загострюється давній конфлікт. Суть у тому, що місцеві жителі проти, щоб центром міста їздили великі фури. Натомість попри категоричну позицію громади, заборону на пересування багатотонного транспорту намагаються зняти.

«У нас встановлені знаки, що не дозволяють проїзд центром міста важкому транспорту, здається, обмеження у 12 тонн. А 29 липня в нас відбулося засідання виконавчого комітету, на якому було внесене питання прибрати обмежувальні знаки для вантажної техніки на семи в’їздах, що ведуть до центру міста Прилуки. 

Цю пропозицію вніс Даніїл Савенко, новий заступник міського голови. Ініціативу підтримали секретар Роман Гоголь і ще троє членів виконавчого комітету. Але вона не набрала голосів і була знята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата Чернігівської міськради затримали за «ухилянство» і направили на ВЛК (Фото, відео)

А сьогодні, 31 липня, я дізналася, що ТОВ «АГРОКІМ» подало до суду позов проти міської ради, щоб прибрати обмежувальні знаки, аби проїзд для вантажівок був вільним. До речі, це підприємство – одне з найзаможніших агропідприємств в Україні», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Євгенія Авер’янова, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради у сфері інвестиційної діяльності.

За словами Євгенії Авер’янової, рух важкої техніки центром населеного пункту суперечить інтересам громади: негативно позначиться не тільки на стані дорожнього покриття, а й від вібрації з’являються тріщини в людських будинках.

«Нині важка техніка їздить не зовсім по центру, а коли знаки познімають, то перешкод для великих вантажівок не буде. Тож відбувається лобіювання не інтересів громади, а конкретного аграрного підприємства», – каже заступниця міського голови.

Вона сподівається, що завдяки розголосу рішення, яке суперечить інтересам громади, все ж не вдасться ухвалити.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button