Війна (Відео)

У Чернігові відкрився Центр рекрутингу української армії (Відео)

Олег Олійник завітав на консультацію до Центру рекрутингу української армії, що відкрився 2 серпня в Чернігові на базі Центру надання адміністративних послуг. Чоловік зазначає, що давно вирішив укласти контракт із ЗСУ, проте хоче служити саме в Сухопутних силах.

«Чекали, поки відкриється, бо я дивився по новинах, що й у Львові вже відкрився. Сухопутні війська розглядаю, оскільки я служив у Сухопутних військах. Знаю. У понеділок мені зателефонують. Підберуть підходящу частину і все скажуть», — Олег Олійник, чернігівець.

Відкритий у Чернігові Центр рекрутингу став тридцятим в Україні. Раніше такі центри були вже створені у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові й інших містах. Наразі вже приблизно 12 000 громадян скористалися їхніми послугами.

«Ця ініціатива Міністерства оборони спрямована дати можливість людям вибрати, які є вакансії, в яких військових частинах… який шлях людина повинна пройти, щоб долучитися до військової служби, на конкретну посаду в конкретній військовій частині. Це історія про вибір, це історія про можливість, це історія про добровольців», — Олексій Бежевець, Уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу.

Завдяки таким центрам можна отримати інформаційно-консультативні послуги щодо служби в Силах оборони та за бажанням рекрутуватися на вибрану військову частину та посаду. Звернутися до Центру рекрутингу можна особисто або за телефоном.

«У людини запитуємо, ким вона хотіла б служити, де саме вона хотіла б служити. Якщо людина підходить військовій частині і військова частина підходить цій людині, то після цього доброволець отримує рекомендаційний лист. Із ним він іде до ТЦК та СП. Там проходить ВЛК та скеровується до навчального центру», — Марина Даниленко, рекрутерка Центру рекрутингу української армії.

Доброволець перебуває на навчанні до 30 днів, а вже після нього укладає контракт з обраною військовою частиною. Протягом цього часу рекрутер супроводжує добровольця в телефонному режимі та допомагає вирішувати виниклі питання.

«Наша головна мета – це те, щоб людина потрапила до тієї частини, в яку вона хоче, та на ту посаду, яку саме вона хоче», — Марина Даниленко, рекрутерка Центру рекрутингу української армії.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button