Суспільство

На Чернігівщині перевірили якість питної води, деякі зразки не відповідають нормам

Щоб забезпечити населення доброякісною питною водою та не допустити  зростання захворювань, які передаються водним шляхом, у липні центром контролю та профілактики хвороб були взяті проби питної води, що надається населенню централізованим та нецентралізованим шляхом. Деякі зразки не відповідають нормам питної води за різними показниками.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кукурудзяні опади»: селище на Чернігівщині потерпає від лушпиння (Відео)

Згідно плану моніторингових досліджень та за зверненнями  органів місцевого самоврядування і суб’єктів господарювання Центром відібрано та досліджено:

на мікробіологічні показники — 270 зразків води питної централізованого  водопостачання та 48 зразків води питної нецентралізованого водопостачання. Не відповідали вимогам  ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» 14 зразків води питної централізованого водопостачання, що становить  5,2 % та 8 зразків  води питної нецентралізованого водопостачання, що становить 16,7%; 

на санітарно — хімічні та органолептичні показники — 245 зразків води питної централізованого водопостачання та 116 зразків води питної нецентралізованого водопостачання. Не відповідали вимогам  30 зразків води питної централізованого водопостачання та  27 зразків води питної нецентралізованого водопостачання, що становить 12,2% та 23,3% відповідно. 

Питна вода, яка не відповідає встановленим нормативним показникам, негативно впливає на організм людини. Тож, медики рекомендують для питних потреб та приготування  їжі  використовувати  чисту воду із  перевірених джерел питного  водопостачання, яка відповідає санітарним  вимогам.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button