Суспільство

В Україні поступово з’являються нові банкноти: що треба знати чернігівцям

До 33-річчя Незалежності України Національний банк випустив нові банкноти. Їх особливістю стало те, що на них з’явився надпис «Слава Україні. Героям Слава».

«Гроші – не просто платіжний засіб чи міра вартості. Це символи держави, які кожен із нас щодня тримає в руках. Тож, віддаючи належне незламності нашого народу, закарбовуючи цей переломний момент у народжені української нації, який ми сьогодні проживаємо, ми додаємо на всі банкноти наше гасло, яке звучить по всьому світу», – зазначив офіційному коментарі Голова Національного банку України Андрій Пишний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили 10-ти кілометрову зону карантину: в громаді на Чернігівщині виявили сказ

Патріотичний напис з’явиться поступово на всіх українських банкнотах.

З 8 серпня уже входять в обіг модифіковані купюри номіналами 500 та 1000 грн. З 23 серпня цього року – номіналом 50 грн. В наступних роках поступово будуть доповнені цим написам і купюри номіналами 20, 100 та 200 грн. Проте, як зазначають на сайті Національного банку України, громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти старого зразка, оскільки модифіковані банкноти випускатимуться в межах планового випуску на заміну зношених та пошкоджених банкнот 2014–2019 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button