Суспільство (відео)

«Влада в Україні обов’язково зміниться»: загадкові заяви Ломако про керівництво держави і спалені папки (Відео)

«Він завжди розслаблений. Саша напрягається два рази в рік: на День міста і на Новий рік. І то до війни. Зараз не на часі»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Не про себе, але про керівництво. Так в.о. чернігівського міського голови на нараді в міськраді описав начальника управління культури та туризму. Виявляється не лише містяни не ознайомлені з новими назвами вулиць, але й муніципалітеті не всі їх знають. До прикладу, начальник «Муніципальної варти» під час свого щотижневого звіту користувався радянськими назвами вулиць.

«Я знаю, він не знає. Саша, соромно тобі. Соромно. – Виправимось»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Після обіцянки виправитись «Мунварта» продовжує свій звіт, а в.о. міського голови вкотре, вже традиційно, розповідає про завдання цього комунального підприємства.

«Ваше головне завдання – це порядок в місті. І там, де наші структурні підрозділи недопрацьовують десь –ЖЕКи в першу чергу, КП «Зеленбуд» — недопрацьовують десь, щось не бачать, щось розслабились.

Вам треба контролювати, щоб вони напрягались»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська міськрада проситиме уряд утримувати Чернігівську МВА за державні кошти

Нагадаємо, раніше  на сесію виносилось питання стосовно ліквідації «Мунварти» в Чернігові. Тоді це питання депутати не підтримали.

«Минулого разу, коли ставили це питання на голосування, було 7 голосів, у п’ятницю буде 6. Будете добрепрацювати – буде наступного разу 5. Будете погано – знов буде 7»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Обговорили на нараді і ремонт доріг в місті. Зокрема, у вересні планують розпочати ремонт ділянки дороги по вул. Єськова. Також прозвітували і по меморіалу в Ялівщині.

«Повністю встановлені всі фундаменти 93, які були заплановані. Це ті захоронення, які пройшли більше року.

Встановлено більше 60 нижніх частин і 37 пам’ятників повністю вже готові»,- Євгеній Дейнеко, заступник начальника управління ЖКГ Чернігівської міськради.

Обговорили на нараді і підготовку міста до опалювального сезону. Зокрема наразі здійснюється перевірка магістралей та усунення проривів. В листопаді планують ввести в експлуатацію альтернативну генерацію електричної енергії. Проте на підготовку міста до зими значно впливають фінансові проблеми.

«У нас є судові рішення на користь «Нафтогазу». З одного боку ми маємо невідшкодовану державою тарифів у розмірі майже 200 млн, з іншого боку – ми маєвому заборгованість за газ. Сезон 2021-2022 – це теж 204 млн»,- Олексій Щербина, голова правління АТ «ОТКЕ».

Наприкінці наради Олександр Ломако згадав про трагічні події 19 серпня 2023 року і також заявив, що в Україні обов’язково зміниться влада.

«Я розумію, що в ході слідства можна вийти на самих себе. Я про це вже говорив. Але, якщо хтось думає, що за рік громада вже забула і можна тихенько це спустити на тормоза. Як мінімум, ми про це будемо нагадувати, а коли зміниться влада в країні. Ми ж демократична країна, влада обов’язково зміниться. То головне, щоб ці папки знову не згоріли»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button