Суспільство

«Займаються господарством і збирають врожай»: про настрої жителів Чернігівського прикордоння

Останніми часом увага не тільки українців, а й світової спільноти прикута до Курської області. Водночас білоруський диктатор Олександр Лукашенко наказав посилити угруповання військ Білорусі на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Туди мають перекинути ОТРК «Іскандер» та ЗРК «Полонез». Причиною цьому став нібито проліт українського БПЛА у повітряному просторі Білорусі.

І хоча ситуація на прикордонні Чернігівщини залишається напруженою від початку повномасштабного вторгнення, бо не відомо, що в який момент і звідки що може прилетіти, нові обставини також можуть не додавати жителям прикордоння оптимізму, бо згадані події відбуваються не далеко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туалет за майже півтора мільйона гривень: у Коропі відкривається громадська вбиральня

Тож вирішили дізнатися, які нині настрої у людей, які живуть поблизу кордону.

«За останні два-три дні, чи навіть тиждень взагалі не помітив, щоб люди були налякані. І до мене ніхто із місцевих не приходив і не запитував: «А що ж робити? А що ж буде?».  Панічних настроїв серед людей не бачу. Люди собі живуть, як жили та й усе. Хіба на лавочках, як збираються, то трапляються поодинокі розмови: «А ти чув…? А ти бачив…? Бо ми ж також на прикордонні…».  Але за якісь рамки допустимого ці розмови не виходять. Тож повторюся, панічних настроїв у людей немає. Телевізор люди дивляться, бо звісно, що цікавляться новинами.

Люди живуть звичним життям: займаються господарством, потихеньку збирають врожай, що уродив, готуються до зими», — в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олександр Артюшенко, староста Тур’янського старостинського округу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button