Кримінал

За матеріалами СБУ винесено вироки 13 членам міжрегіональної злочинної організації, яка займалась збутом психтропів та наркотиків (Фото)

За матеріалами СБУ засуджено 13 членів міжрегіональної злочинної організації, яка налагодила масштабний збут психотропних та наркотичних речовин на території України.

Щомісячний дохід наркоугруповання від збуту оптових партій психотропів сягав понад 3 мільйони гривень.

Правоохоронці затримали злочинців у результаті проведення масштабної операції у Києві та Чернігові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував злочинну діяльність 25-річний мешканець Чернігова. Він розробив план злочинних дій та розподілив роль і функції кожного з учасників організації.

Для пошуку клієнтів ділки створили декілька спеціалізованих Телеграм-каналів. «Товар» реалізовували через мережу дилерів на території Київської, Чернігівської та Сумської областей, користуючись системою «закладок».

Для розрахунків із замовниками наркоділки використовували банківські карткові рахунки, а також сервіси обміну криптовалюти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські поліцейські затримали торгівця наркотиками

Члени злочинної організації дотримувалися вимог конспірації, спілкувалися між собою переважно з використанням програми обміну миттєвими повідомленнями.

Оперативники СБУ задокументували ряд фактів збуту зловмисниками «партій» амфетаміну та PVP.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили велику партію, підготовлених до продажу психотропів, обладнання для їх фасування, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які використовували у злочинній діяльності.

Суд визнав зловмисників винними за ч.1 ч.2 ст.255, ч.4 ст. 28 ч.3 ст.307(незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Організатору наркоугруповання призначено покарання – 11 років за гратами, інших членів злочинної організації засуджено до різних термінів позбавлення волі (від 4 до 10 років) залежно від ступеню тяжкості скоєння злочину.

Заходи з викриття злочинної організації проводили співробітники СБУ в Чернігівській області спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button