Кримінал

Оббирали беззахисних: поліція Чернігівщини затримала зловмисниць, причетних до заволодіння заощадженнями пенсіонерів (Фото)

Поліцейські Чернігівщини встановили особи двох жінок, які систематично входили в довіру до літніх людей та під різними приводами заволодівали грошима потерпілих. Обох зловмисниць затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Днями до поліції надійшли повідомлення від літніх мешканців Чернігова про вчинені щодо них кримінальні правопорушення.

Так, 15 серпня до 78-річної чернігівки звернулися на вулиці дві незнайомі жінки. Одна з них сказала, що почувається зле і попросила допомоги. Заявниця запросила обох жінок до себе додому, щоб дати ліки. Поки «хвора» відволікала увагу потерпілої на кухні, її спільниця зайшла до кімнати та викрала всі заощадження пенсіонерки – 70 тисяч гривень. Зникнення коштів потерпіла виявила лише після уходу незнайомок і одразу ж звернулася до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік зарізав свого знайомого

Від дій цих же жінок постраждав 86-річний чернігівець: до нього на вулиці підійшли дві незнайомки, які запропонували обміняти старі грошові купюри на нові. Пенсіонер погодився та віддав зловмисницям 4000 гривень. Після того, як жінки пішли, чоловік виявив, що обміняні купюри – сувенірні. По допомогу потерпілий звернувся до поліції.

На пошуки зловмисниць було орієнтовано увесь особовий склад Чернігівського райуправління поліції. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські управління карного розшуку обласної поліції спільно з колегами кримінальної поліції та кримінального аналізу Чернігівського райуправління встановили особи підозрюваних, які після скоєння злочинів переховувались у Київській області.

Зловмисниць затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України

Слідчий чернігівської поліції повідомив затриманим про підозри за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button