Суспільство (відео)

У Чернігові презентували документальний фільм, що здобув денну премію «Еммі» (Відео)

У Чернігівській філармонії містянам презентували один із випусків медійного проєкту «Культурний квест: Україна», що здобув денну премію «Еммі» в категорії «Видатна спеціальна програма».

«Документальний фільм американських серій «Culture Quest: Ukraine» про Україну. Це американський фільм, який було відзнято у вересні 2022 року про культуру в Україні у воєнний час, і великий епізод відзнятий саме в Чернігові. Цей випуск був номінований і здобув перемогу в одній із номінацій премії «Еммі», — Ната Жижченко – креативна продюсерка стрічки; фронтвумен гурту ONUKA.

Переможний випуск розповідає про людей, які працюють у культурному секторі України та роблять усе від них залежне, аби культурна спадщина нашої країни була збережена та примножена навіть в умовах повномасштабного вторгнення.

«Кожен проєкт, який створений в Україні та є своєрідним експортом, що транслюється у світі, – це наш рупор, щоб ми поділилися своєю історією, своїм болем і водночас показали, яка величезна архаїчна культура, який культурний код усередині нас», — Євген Філатов – композитор, музикант, продюсер.

Режисер проєкту Ян Грант подорожував Україною у вересні 2022 року разом з оператором. Також відомо, що над стрічкою працювали українці. Зокрема, співачка Ната Жижченко стала креативною продюсеркою стрічки, а також сама з’явилась у кадрі.

«Майже два роки минуло, відколи його знімали. Цікаво порівнювати свій стан, адже у фільмі я натхненна, впевнена в тому, що все закінчиться нашою перемогою доволі швидко. Із тим досвідом, який набутий мною наразі, дуже приємно бути тут, знаючи, що ми пережили, що ми переживаємо зараз. І наразі віра в Україну ще міцніша», — Ната Жижченко – фронтвумен гурту ONUKA.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button