Кримінал (Відео)

На Чернігівщині накрили групу шахраїв, які ошукували людей по всій Україні на продажах неіснуючого товару (Відео)

Група шахраїв із Чернігівщини причетна до злочинної схеми з заволодіння коштами громадян по всій Україні. Зловмисники під приводом продажу різноманітних зразків сільгосптехніки отримували реальні гроші від покупців за товар, якого насправді не існувало.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини здобули інформацію про можливу причетність декількох мешканців Прилуцького району, а також вихідців із Прилуччини, які нині мешкають в інших регіонах України, до систематичних шахрайських дій.

Під час розслідування вдалося встановити, що зловмисники розміщували на платформах безкоштовних інтернет-оголошень пропозиції різноманітної сільгосптехніки за дуже доступними цінами. Зацікавленим потенційним покупцям повідомляли про потребу внести передоплату за товар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій загинув на місці: смертельна ДТП на Чернігівщині

Паралельно з потерпілими контактував один зі зловмисників під виглядом працівника одного з поштових операторів. Він повідомляв про отримання замовлення, комплектування відправки та інші подробиці щодо «руху» насправді неіснуючого товару.

Отримані від потерпілих грошові суми зловмисники переводили в готівку, розподіляли між собою та надалі витрачали на власний розсуд.

Слідчі Головного управління Нацполіції в області разом з оперативниками карного розшуку, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД провели низку одночасних санкціонованих обшуків у помешканнях і господарствах зловмисників.

Правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали та планшетні пристрої, банківські картки, чорнові записи, платіжні квитанції, інші речові докази злочинної діяльності фігурантів. Вилучене направлене на проведення експертних досліджень.

Наразі триває досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за фактами шахрайства, вчиненого у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з електронно-обчислювальною технікою (ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button