Кримінал (Відео)

Вивернуті кістки та розтовчена голова: подробиці вбивства 24-річного хлопця в Сновську (Відео)

Наприкінці січня у Сновську знайшли мертвим 24-річного Олександра Клементьєва. Його мати розповіла, що завжди передзвонювалася з сином, але того дня зв’язку з ним не було.

«Ніхто трубку не брав. Почала телефонувати його товаришу, він теж не брав трубку. Потім він набрав мого брата і сказав, що Саші вже нема і що він ходив на упізнання», — Надія Сирота, мати вбитого.

Олександр Клементьєв працював на пилорамі у Сновську. У вечір вбивства він проводив свою колегу до гуртожитку професійного училища лісового господарства, де вона знімала кімнату. Поблизу нього і знайшли тіло хлопця.

«Знайшли біля смітника його. Він лежав на спині, казали, його туди вже відтягли. Кофта була задерта, пояс у нього був ще з собачої шерсті, він лежав окремо. Курточку теж зняли. Руки були чисті, він навіть не відбивався. Як сказав мамі патологоанатом, у його крові алкоголю не було», — Вікторія Середа, сестра вбитого.

Наймолодшому учаснику злочину – 15 років, а найстаршому – 22. Родичі вбитого кажуть, що кривдники перебували в алкогольному та наркотичному сп’янінні.

«Ми були на запобіжному заході, і цей Руслан, старший, мені сказав, що «ми просто хотіли до когось доколупатися». Їм просто стало скучно, я так зрозуміла», — Надія Сирота, мати вбитого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяча жорстокість: чернігівка через соцмережу звернулася до батьків

Сновська поліція небагатослівна і коментарів із приводу вбивства не надає.

«Всі троє фігурантів затримані. Проводиться досудове розслідування. Усі коментарі через ГУНП. Не требе мене знімати».

У ГУНП подробиць справи також не розголошують. Відомо, що всі фігуранти вже потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення кримінальних правопорушень. А нещодавно суд заарештував одного з них, який раніше проходив у справі як свідок. Це 17-річний Максим Боркун.

«Третього підозрюваного заарештовано на два місяці без права внесення застави. Отже, поліція обґрунтовано підозрює у вбивстві трьох жителів Сновська. Чоловіки розповіли, що після випивки гуляли містом і натрапили на чоловіка, 96-го року народження. Почали до нього чіплятися, завязалася бійка, в ході якої всі разом били потерпілого руками та ногами. Від отриманих травм чоловік помер», — Юлія Ковтун, речниця ГУНП.

Наша знімальна група навідалася до Максима Боркуна, аби поспілкуватися з його родичами. Проте дверей ніхто не відчинив.

Родичі померлого зазначають, що в гуртожитку було чимало свідків побиття. Втім, студенти та співробітники запевняють, що про подію дізналися зі ЗМІ.

«Ми знаємо не більше за інших, тож нічого сказати не можемо. Тільки те, що написано у Фейсбуці, й усе».

«Я вдома була в цей час. – Що розповідають? – Те, що ви чули, і все».

«Нічого не знаю, крім того, що було написано».

Жителі навколишніх будинків також про вбивство не знають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кровожерлива» юнь: у Чернігові назвали причини підліткової жорстокості

«Ні, не чув».

«Те, що в газетах написано, те я й чула. А так – ні».

«Ми далеко живемо, то нічого не бачили».

Рідні вбитого згадують, що обличчя постраждалого було сильно понівечене.

«Я не знаю, чим його били, у нього на щоці там слід півмісяцем, ребра були поламані, в руці, де плече, вивернута кістка. Голова ззаду вся розтовчена. Там не один раз по голові, там кістки стирчали повністю. У нього у верхній губі ми не знали, що то. А потім мама каже, що то зуби. Осколки нижніх зубів у верхній губі», — Вікторія Середа, сестра вбитого.

«Він 1,86 був, коли йшов до армії. З армії прийшов ще крупніший. Там хлопці – метр з кепкою. Його стукнули чимось по голові, а потім робили, що хотіли, бо він би їх порозкидав і пішов. Він просто не очікував. Вони його вдарили, а потім робили, що хотіли», — Надія Сирота, мати вбитого.

Психологи називають таку поведінку невмотивованою жорстокістю, що може проявлятися протягом усього життя. У світі її вивчають на медичному рівні, це діагноз. Такі люди не можуть вчасно зупинитися, що призводить до подібних випадків.

«Це є спадковим і передається саме генетично. Тобто якщо в родині були мама або тато, які були дуже жорстокими, то дитина виростала в такій родині, вона це бачила, але в неї ще є оцей ген жорстокості», — Олена Гірченко, психолог.

У підлітковому віці жорстокість може проявлятися як вияв свого «Я» або бажання продемонструвати силу.

«Коли це вже ми говоримо про дорослих юнаків, дівчат, старших за 16 років, то, швидше за все, це є невмотивована жорстокість, а не просто агресивність як риса особистості», — Олена Гірченко, психолог.

Зараз щодо всіх трьох учасників злочину відкрите кримінальне провадження за фактом умисного вбивства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Підозрюваним світить позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button