Суспільство

65 раків на понад 200 тисяч гривень: на Чернігівщині впіймали браконьєра

Сьогодні 29 серпня на озері поблизу села Чорнотичі Сосницької громади житель Мени незаконно наловив раків, загальна сума збитків рибному господарству України становила понад 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Чернігівський рибоохоронний патруль під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом із працівниками ВП №1 (м. Мена) Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрив грубе порушення Правил рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині ввели ще одну чергу аварійних відключень

Чоловіка застали, коли він із човна за допомогою сіток-раколовок виловлював чотири раки в період заборони на вилов раків. Усього браконьєр встиг виловити 61 екземпляр членистоногих. Збитки, завдані рибному господарству України, обчислюються 203 252 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіція внесла відомості про вчинене правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. У правопорушника вилучені заборонені знаряддя лову, незаконно добуті водні біоресурси, човен гумовий та автомобіль ВАЗ 2101.

Із 5 серпня по 20 вересня 2024 року (включно) на території Чернігівської області триває заборона на вилов річкових раків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button