Суспільство

Задимленість у Чернігові: що відомо

Від ранку 30 серпня в Чернігові спостерігається значне задимлення, а жителі міста нарікають на їдкий запах диму в повітрі. Відповідно до даних інтернет-ресурсу «saveecobot», у межах Чернігова простежується погіршення стану якості повітря.

Карта стану повітря в Україні.

За наявною інформацією, причиною смогу в місті могла стати пожежа на торф’яних родовищах, розташованих у прикордонній Сновській громаді Чернігівщини. Утім, у коментарі ЧЕЛАЙН представники ДСНС цієї інформації не підтвердили.

  • За наявною наразі інформацією, причиною значної задимленості в місті став масовий випал сухої рослинності на присадибних ділянках і відкритих територіях, що межують із містом, – пояснила речниця ГУ ДСНС України в Чернігівській області Катерина Яриловець.

Водночас перша заступниця сновського міського голови Марія Єфименко у коментарі для ЧЕЛАЙН повідомила, що пожежа на торф’яних родовищах на території Сновської громади триває. В місті Сновськ простежується задимленість і відчувається запах диму в повітрі.

  • Станом на зараз на торф’яних родовищах у межах громади триває пожежа, що виникла внаслідок ворожих обстрілів цієї території. Чи пов’язана задимленість у Чернігові із займанням торф’яників у Сновській громаді – невідомо, – зазначила перша заступниця сновського міського голови Марія Єфименко.  

Взаємозв’язок між пожежею на торф’яних родовищах у Сноській громаді та задимленістю в Чернігові речниця ДСНС України в Чернігівській області не підтвердила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошкоджено магазин, згоріли п’ять будинків: ворог 17 разів обстрілював прикордоння Чернігівщини

  • Наразі ця інформація відсутня, – прокоментувала Катерина Яриловець.

У Чернігівській ОВА першопричину задимленості в Чернігові наразі не називають.

  • Ми ознайомлені з проблемою яка зараз існує. Вживаються необхідні безпекові заходи. Утім, офіційна інформація поки що відсутня, – сказав начальник департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Володимир Селюченко.

Нагадаємо, на території одного з населених пунктів Сновського прикордоння розташовані поклади торфу. Орієнтовно 25 серпня внаслідок чергового обстрілу росіянами громади відбулося займання торф’яних родовищ. Загасити пожежу не вдається, адже ворог продовжує обстрілювати прикордоння.

Таліна Тарасенко

Фото з відкритих джерел.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button