Суспільство (відео)

Північні рубежі: яка нині ситуація на українсько-білоруському кордоні (Відео)

Оскільки Білорусь є союзником агресора, саме з її території на північ України заходили російські війська. У зв’язку з цим прикордонники 105-го загону регулярно контролюють ситуацію на українсько-білоруському кордоні, уважно відстежуючи всі потенційні ризики.

«З огляду на інформацію нашої розвідки та розвідки Сил Оборони України, на те, що пишуть ЗМІ, якась невелика частина військ перебуває в тилу. Це проводять демонстративні дії для відведення наших військ і привернення уваги до північного кордону. Біля самого державного кордону немає змін в обстановці та не фіксується особовий склад, скупчення техніки немає», — Олег – офіцер прикордонної служби.

Від квітня 2022 року на кордоні систематично вдосконалюються заходи з укріплення та захисту державних рубежів. Також прикордонники оснащені сучасними засобами зв’язку, що дає змогу швидко реагувати на потенційні загрози

«У нас всюди забезпечені різні види зв’язку: це і радіостанції носимі та возимі, це і супутниковий зв’язок, і старлінки. Щоб не було зв’язку, такого немає. На всіх напрямках нашої діяльності в різних структурах та складових оборони у нас є представники, які також вчасно реагують та передають інформацію як від нас в інші підрозділи, так і з інших підрозділів до нас. Підрозділи ДПСУ входять до складу Сил Оборони і постійно цілодобово взаємодіють з усіма складовими Сили Оборони», — Олег – офіцер прикордонної служби.

Прикордонники відіграють важливу роль у забезпеченні територіальної цілісності та безпеки держави. Завдяки їхній роботі наші кордони знаходяться під надійним захистом.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button