Суспільство (відео)

Ковідне «диво» та випускні під наглядом поліції: ранкова нарада в мерії (Відео)

Чому ковід відступає, попри відсутність карантину? Це питання було однією з головних тем чергової наради в мерії.

«Зберігається тенденція зниження як захворюваності, так і рівня госпіталізації, в щотижневому графіку»,- Ольга Малець, в.о. начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

«Найголовніше питання і для мене як для міського голови – «Я не розумію причин»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Врешті-решт визначили причини такого «дива» – колективний імунітет (більшість перехворіла) та сезонність захворювання (на літо хвороба відступає). На підтвердження теорій градоначальник розповів таку собі «шведську» легенду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я чекаю підвищення показників, а вони падають», – Атрошенко про пандемію

«Мені здається, що це в Швеції. Шведський епідеміолог узяв відповідальність на себе чи це була якась відповідальна особа уряду, що вони не вводитимуть карантинних обмежень, а чекатимуть колективного імунітету»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Після карантину поговорили про справи шкільні. Озвучили дати останнього дзвоника – 4-5 червня, а також визначили необхідність контролю святкувань випускників.

«Я попросив би взяти інформацію щодо кожного навчального закладу в батьківських комітетів, де і в якій школі відбуватимуться якісь заходи. І ці адреси повинні лежати в поліції»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Насамкінець ранкової наради обговорили традиційну тему – прибирання міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button