Суспільство

Чернігівщина стала новим винним регіоном України

30 серпня завершився конкурс-відбір Ukrainian Wine Ambassador 2024. На ньому були представлені понад 70 українських вин, що претендували на офіційний статус амбасадора та місце у світовій колекції вин, яку щорічно формує світовий центр вина La Cité du Vin (Франція), пише Liga.net.

“Ми пишаємося тим, що маємо можливість підтримувати українське виноробство та пропагувати його культуру у La Cité du Vin. Це не просто партнерство, а визнання стійкості українських виноробів, які продовжують працювати попри виклики війни”, — сказала Флоранс Маффран, керівниця з питань виноробного партнерства La Cité du Vin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полеглому бійцю з Чернігівщини просять присвоїти звання Героя України

Серед вин, що отримали статус Ukrainian Wine Ambassador 2024, вперше представлені вина з Чернігівської області (виноробня “Vinoman”). Це біле й червоне сухі сортові вина. Ще одна особливість цього відбору — найвищі оцінки від команди дегустаторів отримали ігристе та кріплене вина. Найбільше балів серед ігристих вин отримали рожевий брют від “GRANDE VALLEE”, а серед кріплених — червоне від “Чизай”. Саме вони отримали найвищі оцінки в загальному заліку.

В Україні є п’ять традиційних винних регіони. Але з 2022 року високу оцінку отримують також вина з Поділля. Тепер до нових успішних регіонів можна додати ще і Чернігівщину.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button