Кримінал

Чотири адмінпротоколи та кримінальне провадження за хабар: на Чернігівщині зупинили п’яного керманича

Правоохоронці затримали 41-річного водія скутера, який керував транспортом у нетверезому стані. За відмову від складання адміністративних матеріалів правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 4 тисячі гривень.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Недільного вечора під час патрулювання Киселівської громади Чернігівського району увагу поліцейських привернув чоловік, який рухався селом на скутері з порушенням правил дорожнього руху та без мотошолома. На вимогу патрульних зупинитися водій не відреагував і продовжив рух.

Поліцейські зупинили скутериста в одному з сільських провулків і зафіксували низку порушень правил дорожнього руху. Під час спілкування з водієм патрульні помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд у визначеному законом порядку за допомогою приладу «Драгер» засвідчив наявність у крові чоловіка 1,33 проміле алкоголю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічна катастрофа, збитки для області та потрібні рішення: чернігівці – про забруднення Сейму та Десни (Відео)

Сподіваючись уникнути відповідальності, правопорушник запропонував поліцейським чотири тисячі гривень неправомірної вигоди за відмову від складання адміністративних матеріалів. Патрульні попередили водія про незаконність таких його дій, проте чоловік спробував наполягати. Цю розмову зафіксувала бодікамера поліцейського.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Чернігівського райуправління поліції.

Слідчий розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські відсторонили чоловіка від керування скутером та склали адміністративні матеріали за такими фактами: керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП); керування незареєстрованим транспортним засобом (ч.6 ст. 121 КУпАП); керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування (ч.2 статті 126 КУпАП); невиконання вимог про зупинку (ч.1 статті 122-2 КУпАП). Таким чином за свої дії правопорушник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button