Кримінал

На Чернігівщині посадовець лісгоспу сприяв розкраданню лісу (Фото)

Поліцейські встановили, що фігурант за встановленою ним «таксою» незаконно надавав третім особам доступ до лісозаготівель на ділянках, де мав відповідати за збереження лісового фонду держави. Зловмиснику оголошено про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди службовою особою.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

За даними слідства, відповідальний працівник одного з лісгоспів у Чернігівському районі прихильно поставився до бажання місцевого мешканця отримати вантаж лісопродукції в обхід встановленої законом процедури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилуцькі поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби (Фото)

Фігурант вказав замовнику на місця розташування лісопродукції, звідки можливо забезпечити безперешкодний доступ до деревини, та пообіцяв не чинити ніякої протидії розкраданню лісу, хоча був зобов’язаний вживати охоронних заходів згідно зі своїми службовими обов’язками. Свої «послуги» посадовець оцінив у 2000 гривень за кожну вантажівку деревини об’ємом близько 5 кубічних метрів.

Поліцейські Чернігівщини спільно з оперативниками СБУ затримали зловмисника в момент отримання ним неправомірної вигоди в сумі 28 тисяч гривень за безперешкодне вивезення замовником 14 автівок з лісопродукцією.

Наразі слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням з прокурором Чернігівської обласної прокуратури повідомив фігуранту про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою за невчинення певних дій з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button