Суспільство

У Городні відбувся футбольний турнір пам’яті про загиблого 19-річного військового

Кривава війна вже забрала багато життів українських військових, зокрема й дуже молодих, які стали на захист своєї держави.

Торік ЧЕЛАЙН писав про Данила Намися з Городні, якому було всього 19 років, коли його молоде життя обірвалося на війні.

«У 2021 році Даня закінчив Городнянський ліцей №1 і пішов навчатися на майстра з обслуговування кондиціонерів. Він був нерозлучний зі спортом, грав у волейбол і виступав за футбольну команду ФК «Городня».

А в квітні 2023 року пішов на військову службу за контрактом», – розказав Максим Страдомський, громадський активіст.

На початку серпня Данилу виповнилося 19 років, а у вересні він загинув.

Тож його друзі та небайдужа футбольна молодь вирішили організувати футбольний турнір як пам’ять про Даню, бо він також був футболістом.

І цьогоріч 22 вересня на міському стадіоні Городні відбувся вже другий турнір у пам’ять про Данила Намися. Тож команди з міст Сновська, Чернігова і Городні вийшли на поле, щоб віддати шану юному Герою.

«Перший турнір провели торік у жовтні, якраз після 40 днів від дня загибелі Дані. А саме рішення про необхідність такого турніру було ухвалене в день поховання Данила. Натомість цьогорічний турнір приурочений уже до роковин загибелі нашого Героя», – пояснив Максим Страдомський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Став студентом у 94 роки: в Чернігові користується популярністю Університет третього віку

Він також зазначив, що Данило займався спортом із дитинства, грав у міських футбольних командах дитячо-юнацької спортивної школи ФК «ДЮСШ» Городня та міській футбольній команді ФК «Городня», допоки не уклав контракт із ЗСУ.

Після початку повномасштабного вторгнення він востаннє взяв участь у турнірі у березні 2023 року в Корюківці. А потім уже пішов до ЗСУ. І після того він уже не грав…

«Для родин загиблих Героїв такі турніри дуже важливі. Сім’ї дякують, що не забувають про їхніх рідних. І для футболістів, які виходять на поле, це важливо. Про це казали хлопці після матчу. Вони зазначали, що це дуже боляче усвідомлювати, що вже немає людини, яку знав, з якою дружив, з якою грав у одній команді…

На відміну від минулого року, цьогоріч на полі була гра з азартом, коли кожен гол важливий. І водночас такі турніри для хлопців – це важлива пам’ять, коли вони згадують, пам’ятають якісь приємні моменти, пов’язані із Героєм, який вже назавжди в нашій пам’яті. І це водночас щемливі та світлі моменти», – сказав Максим Страдомський.

Ірина Осташко

Фото – Городнянська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button