Суспільство

У громаді на Чернігівщині цікавинки новорічної програми ще попереду

Новий рік зустріли, але попереду ще багато свят. І, відповідно, чимало концертних програм. Зокрема, 7 січня жителів Козелецької громади та гостей запрошують на розважальні заходи до центральної ялинки селища.

«На 7 січня особливих заходів, окрім онлайн-привітань, не планували, бо новорічних заходів у громаді відбулося багато. А по селах ще багато хто планує і коляду, й інші заходи проводити. А це є у нас, у Козельці, Євгеній Дніпровський. Він колись працював у міліції, а тепер пенсіонер. І ось у нього є бажання щось організовувати. Звісно, що за підтримки селищної ради. І ось він є ініціатором свята біля ялинки на Різдво», – у коментарі для ЧЕline розповіла Любов Боришполець, начальник відділу культури управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради.

За її словами, 7 січня на всіх чекатимуть святкові привітання від Діда Мороза і Снігуроньки, ігрові програми для дітей, різні конкурси. Звісно, що не обійдеться без святкової концертно-дискотечної програми. Хто хотітиме – танцюватиме, а можна й просто слухати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматні свічки та різдвяні овечки: цікаве дозвілля для школярів

Але на цьому святкові заходи в Козелецькій громаді не закінчуються. Адже основна новорічна цікавинка ще попереду.

«14 січня вперше організовуємо фестиваль, який давно хотіли, але до якого не доходили руки. Назвали його – Відкритий регіональний місцевий фольклорно-етнограафічний фестиваль колядок і щедрівок «Різдвяний передзвін». Відбудеться він біля нашої ялинки. Запрошуються всі творчі колективи, хори, ансамблі, дуети, тріо, соло. Вікових обмежень немає. А ще запросили учасників із громад Десни, Остра, Кіптів. Поки не знаю, чи виявлять вони бажання.

І хочемо ходу від будинку культури провести до ялиночки – це недалеко. Аби урочисто назвати кожен колектив», – ділиться планами пані Любов.

Тож схоже на те, що 14 січня в Козелецькій громаді буде цікаво, весело й гамірно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button