Кримінал

Поклав у салон 100 доларів: на Чернігівщині патрульні зафіксували спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 54-річного водія, який керував транспортом у нетверезому стані. За відмову від складання адміністративних матеріалів правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району. 

Удень 24 вересня під час патрулювання на вулиці одного з сіл у Чернігівському районі поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху легковик. Під час спілкування з водієм патрульні помітили в чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння.

На місці події у встановленому законом порядку поліцейські провели тест стану правопорушника за допомогою приладу «Drager». Вміст алкоголю в крові водія становив 1,76 проміле – майже у 9 разів перевищував гранично допустиму межу (0,2 проміле).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальні баталії: житель сновської багатоповерхівки має купу скарг, у ЖЕД кажуть, що все добре

Правопорушник спробував уникнути відповідальності та поклав у салон службового автомобіля 100-доларову купюру. Так він сподівався схилити поліцейських до відмови від складання адміністративних матеріалів. Однак патрульні повідомили водія, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Слідчий Чернігівського райуправління поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Її максимальна санкція – до чотирьох років позбавлення волі.

Поліцейські відсторонили чоловіка від керування автомобілем і склали адміністративні матеріали за фактами:

— керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані сп’яніння (ч.1 статті 130 КУпАП);

— керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування (ч.1 статті 126 КУпАП);

Тепер на порушника чекає ще й кримінальна відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button