Суспільство

У Чернігові обговорюють можливість навчати водіння людей з інвалідністю

Учора, 7 жовтня, на нараді в ОВА обговорювали втілення можливості навчати людей з інвалідністю водіння. Скористатися такою функцією зможуть ті люди, які перебувають на обліку для забезпечення автомобілями в органах соціального захисту населення, таких в області більше як 1,3 тисячі.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА.

Наразі автошколи, адаптовані до потреб таких людей, працюють у шести областях:  Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській і Хмельницькій. Тепер хочуть запровадити таку можливість і на Чернігівщині, адже не всі за станом здоров’я можуть поїхати на навчання в інший регіон.

Крім того, як альтернативний варіант наданню послуги в автошколах розглядається можливість розгорнути навчальний центр на базі закладу профтехосвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сплатити комуналку онлайн: пенсіонери з Чернігова опановують смартфони

Якщо з теоретичною частиною проблем не виникає, то для практичного іспиту потрібні особливі умови – спеціально обладнаний транспортний засіб. Алгоритм переобладнання, який передбачає всі можливі варіанти для осіб з інвалідністю, недешевий.

Наразі спеціальний транспортний засіб для складання іспиту функціонує на базі одного із сервісних центрів Київщини. Проте за попередньою домовленістю є можливість доставляти його до Чернігова.

Щоб проаналізувати собівартість і можливість залучення до надання такої послуги суб’єктів господарювання, в ОВА планують створити експертну групу серед представників автошкіл, сервісних центрів. 

Після цього можна планувати програми соціальної підтримки та залучати донорів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button