Суспільство

Поліцейські Чернігівщини спільно з ДСНС проводять безпекові відпрацювання задля запобігання виникненню пожеж

Співробітники ювенальної превенції поліції області разом з рятувальниками ДСНС проводять профілактичні безпекові рейди у громадах області з настанням осінньо-зимового періоду.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Основною причиною рейдової активності став початок опалювального сезону, спричинений похолоданням. Державні органи, відповідальні за безпеку життєдіяльності громадян, мають на меті запобігання трагічним інцидентам при експлуатації громадянами пічного опалення та при користуванні нагрівальними електроприладами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні слідкують над дотриманням швидкісного режиму на дорогах Чернігівщини

Відтак на предмет дотримання правил пожежної безпеки нещодавно були обстежені помешкання багатодітних сімей і таких родин, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Поліцейські при відвідуванні сімей проводили профілактичні бесіди з батьками та наголошували на їх безпосередній відповідальності щодо залишення дітей без нагляду в небезпечному середовищі. Дорослим надавались інструкції щодо експлуатації пічного опалення, використання електроприладів, необхідності зберігання сірників та запальничок у недоступному для дітей місці. Також громадяни отримали відповідні друковані пам’ятки з правилами пожежної безпеки. Перевіряльники з’ясовували стан електропроводки, наявність палива, дров та ін.

Поліція закликає не залишати дітей без нагляду та розповідати їм про правила пожежної безпеки та правила безпеки у побуті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button