Суспільство

Про ситуацію з паводком на Чернігівщині та чи загрожує підтоплення з боку Росії

Головним чином через танення льоду й снігу у водоймах Чернігівщини – річках Дніпро, Десна, Снов і Сож – спостерігаються незначні локальні підтоплення. Відповідні служби постійно моніторять ситуацію та вживають потрібних заходів.

Підтоплень житлових будинків і присадибних ділянок на Чернігівщині немає. Є лише переливи ділянок доріг, що перешкоджають проїзду транспорту. Але проїзд все одно можливий за допомогою техніки великої прохідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині надрукують постери з найкращими краєвидами (Фото)

Між тим, надворі вже – календарна весна. А традиційна ознака цієї пори – збільшення підтоплень. Але наразі ускладнення ситуації не спостерігається.

«Загрози нових підтоплень зараз немає. За всіма показниками по всіх районах мінус 2 сантиметри води за добу. Тобто вода спадає. Нині навіть обговорюється питання, щоб знімати пост для надання допомоги населенню з Великого Дирчина. Ситуація поки що йде на спад, і ситуація з російського боку, згідно з останнім оглядом щодо підтоплень, не загрозлива», – зазначає Олександр Івченко, помічник начальника ГУ ДСНС України в Чернігівській області. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button