Суспільство

Мешканців Чернігівщини запрошують долучитися до благодійного проєкту «Майбутнє минулого»

Мешканців Чернігівщини запрошують долучитися до благодійного проєкту «Майбутнє минулого».

Що це за проєкт і що пропонують його автори?

Це — соціально-архітектурний проєкт свідомої реновації, відбудови та захисту перш за все пам’яток історії та культури українських міст та містечок, які мають написану історію та потребують збереження та поваги, а не бездумної руйнації на користь комерційної забудови. Автори цього проєкту (архітектурне бюро IK-architects) поставили за мету створити простір для обговорення та реалізації якісних та свідомих відбудов із залученням небайдужих мешканців громад України, архітекторів та представників органів державної та виконавчої влади разом з місцевим самоврядуванням. Також фахівці цього бюро планують зібрати відповідні пропозиції, розробити план ревіталізації занедбаних будівель та переосмисливши їх першочергові сенси. Команда авторів проєкту оголосила Open Call, щоб обрати будівлі та локації, які планують реставрувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 тисяч розлучень від початку року: чому все більше українців розривають стосунки

Що треба зробити тим, хто вболіває за об’єкти, які мають культурну та історичну цінність, але були занедбані у тій чи іншій громаді?

1. До 5 жовтня поточного року заповнити нескладну форму (https://ik-architects.com/uk/maibutnie-mynulogo/) — коротку анкету, додавши основну інформацію про об’єкт, який потребує збереження.

2. Кількість об’єктів з історичною та культурною цінністю, які на ваш погляд потребують відновлення, не обмежується. Єдина вимога — на кожен об’єкт необхідно заповнювати окрему форму. Тобто 1 заявка – 1 об’єкт. Кількість заявок від однієї особи/організації – необмежена.

3. Після завершення прийому анкет (5 жовтня 2024 р.) представники проєкту зв’яжуться з кожним заявником окремо стосовно уточнень деталей щодо поданої заявки.

4. Результатом проведення всіх зустрічей стане детальне дослідження кожної локації у співпраці з архітекторами, активістами та істориками та розробка командою проєкту візуальних концепцій свідомої ревіталізації локації.

5. Всі напрацьовані візуалізації будуть представлені широкому загалу, приватним інвесторам, грантодавцям та представникам органів влади з метою забезпечення збереження для нащадків культурних та історичних пам’яток нашої держави.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична, за інформацією life.liga.net, ik-architects.com

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button