Суспільство

Духовний марафон триває: все більше священників УПЦ закликають Онуфрія розірвати зв’язки із Москвою

В українському духовному житті вирують історичні трансформації. І своєрідним флагманом релігійних змін в країні виступає Чернігівщина. В інформаційному просторі вже з’являлася певним чином сенсаційна новина про лист-звернення настоятеля храмового комплексу м. Чернігів Всіх Чернігівських святих Чернігівської єпархії УПЦ митрофорного протоієрея Петра Казновецького до предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія.

Священник сміливо називає речі своїми іменами: путін – це предтеча антихриста; патріарх РПЦ кіріл благословляє вбивства українців, проповідує антихристиянські ідеї, підтримує та сприяє військовій агресії рф в Україні, а його священники освячують зброю, що вбиває наших людей.

Відтак УПЦ не має ні морального, ні християнського права залишатися частиною РПЦ і фактично бути співучасником антилюдських дій російських архієреїв.

Смілива, чесна і чітка позиція із розставлянням усіх крапок над «і» має підтримку серед інших духівників Чернігівщини.

Зокрема, свою підтримку висловили 13 священників Чернігівського Благочинного округу на чолі з Благочинним Миколою Майбородою.


Окрім того, ініціативу підтримало Сосницьке духовенство.

Скресає крига  і на Корюківщині, бо тут також є випадок підтримки звернення.

Тож це ще одне підтвердження, що духовенство Чернігівської єпархії небайдуже до долі своєї церкви та долі Батьківщини, яка потерпає від російського агресора. Тому й закликають очільника УПЦ Онуфрія вийти у канонічному порядку зі складу російської церкви, аби більше ніколи не мати з нею нічого спільного, ані духовно, ані адміністративно. 

Ситуація має й інший бік, бо поки невелика частина духовенства знаходить в собі сміливість заявити про прагнення триматися якомога далі від «руського міра». Інші ж своєю пасивністю дають мовчазну згоду на те, щоб в їхніх храмах і головах вірян досі правив «руській мір». Але процес духовного очищення в Україні вже не спинити – в країні не місце інституціям російських окупантів.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button