Суспільство (відео)

Під куполом цирку: як юні артисти чернігівської циркової студії підкорюють творчі вершини (Відео)

Знайомтеся, це юні таланти зразкової циркової студії – Михайло, Павло та Марія Ющенки. Вже з раннього дитинства вони демонструють виняткові здібності, підкорюючи українську циркову арену своїми яскравими виступами.

«Прийшли, тренер каже: «Давайте спробуємо, діти начебто слухняні» Ось і спробували, Михайло вийшов і був у захваті, сказав: «Тут такий тренер, не просто пояснює, а й показує», у нього підготовка була, але з першого заняття захопився»,- Світлана Юшенко – мати.

«Ми прийшли сюди, бо багато наших знайомих ходили у цю студію, а потім уже почалися перші результати, перші виступи, то став більше захоплюватися цією темою»,- Михайло Ющенко – вихованець циркової студії.

«Всі пішли і я пішов»,- Павло Ющенко – вихованець циркової студії.

«Коли я ще була в дитсадку, я хотіла ходити на гімнастику, мені сказали, що я йду на перше тренування і мені дуже сподобалось, я продовжила ходити»,- Марія Ющенко – вихованка циркової студії.

Для досягнення успіху важливу роль відіграють систематичні тренування та наполеглива праця. Однак не менш значущим є професійне керівництво: саме тренер допомагає дитині визначити напрям розвитку, коригує техніку виконання та підтримує мотивацію на кожному етапі.

«Найголовніше – це бажання дитини тренуватися, тому що дані від природи можуть бути різними, у когось гіршими, у когось кращими, але якщо дитина дуже хоче тренуватися, вона стане зіркою.

Взагалі плюс-мінус із 3-х років, але все дивимось на пробному занятті, хтось готовий вже у три роки тренуватись, а якась дитина й у 5 ще не готова.

Плюс циркового мистецтва у тому, що на різні дані дитини можна знайти якийсь жанр, наприклад, якщо дитина не дуже гнучка, вона може жонглювати або стояти на котках»,- Марія Книр – керівник зразкової циркової студії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зростає захворюваність на сальмонельоз

Михайло, Павло та Марія понад  9 років наполегливо вдосконалюють свої навички, прагнучи вдосконалюватися та ставати кращою версією себе. За цей час вони накопичили багато спогадів, пов’язаних із тренуваннями та досягненнями.

«Звітний концерт, там, де виступали батьки.

Вихід із «крокодила» у мене тривалий час не вдавався, а тут нарешті вдалося. – Скільки ти витратила часу? – Майже рік»,- Марія Ющенко – вихованка циркової студії.

«Майже кожен трюк займає багато часу на його опрацювання. Бувало таке, що й травми якісь. Це запам’яталося, падіння та травми.

Переломів, звісно, ніяких не було, просто падіння, садна, синці»,- Михайло Ющенко – вихованець циркової студії.

«Перший виступ у цирку.

Колись вдягнув задом наперед костюм. Не на виступ, а вже на нагородження»,- Павло Ющенко – вихованець циркової студії.

«Взагалі кожен їхній виступ, перший їхній виступ був у першому класі у школі, ми з татом були у великому захваті, вони маленькі були, Паша з Марією, потім їздили до Дніпра виступати з номером «Пригода в аеропорту» і щоразу, коли новий номер, то воно затягує і затягує»,- Світлана Юшенко – мати.

Останнім часом попит на заняття цирковим мистецтвом значно зріс. Дедалі більше дітей і підлітків зацікавлені у вивченні різних циркових жанрів, серед яких особливо популярною стала повітряна гімнастика.

«Була велика перерва і треба було починати заново, не з нуля, звісно, але розтяжка стала гіршою, в сенсі фестивалів, їх було мало, раніше ми їздили по чотири рази на рік. Зараз усе починає відновлюватися, ось 10 жовтня їдемо і взимку починається життя фестивальне»,- Марія Книр – керівник зразкової циркової студії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Іра Пономаренко

Оператор Сергій Бутько

Робота над цим матеріалом стала можливою завдяки проєкту Fight for Facts, що реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button