Суспільство

Корми, повідки та одяг: чернігівські ліцеїсти підготували подарунки для чотирилапих

Ліцеїсти Чернігівського обласного наукового ліцею вже не вперше підтримують нічийних песиків. Зокрема ліцеїсти-волонтери зібрали кошти та придбали для чотирилапих КП «Чернігівський ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» сухі корми, нашийники, повідки та одяг. Все вони нещодавно передали за призначенням.

«Ми вже давно співпрацюємо з пані Тетяною Діденко, директоркою стерілізаційного центру. Це відбувається в межах гуртка «Громадянська позиція», який є волонтерським утворенням. Ми щороку чи кілька разів на рік із центром «Крок до тварин» контактуємо. То або вони до нас приходять з уроками про тварин, або ми до них йдемо. Все залежить від безпекової ситуації в нинішніх умовах.

І оскільки є ще й всеукраїнська ініціатива «Happy day для Сірка» до Дня захисту тварин в Україні, то ми й вирішили, що маємо навідатися до стерилізаційного центру саме в жовтні.

Загалом наші діти не байдужі до тварин, збирають кошти, щоб їм допомогти. Радо йдуть провідувати чотирилапих. А керівниця гуртка – Регіна Гусак, депутатка міської ради. У нас із пані Регіною давно вже налагоджена співпраця і є центри та пункти, де ми можемо реалізовувати волонтерські ініціативи», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Антоніна Федорченко, методистка ліцею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині не втрачає популярності мазепинське виховання

Допомога ліцеїстів для стерилізаційного центру дуже цінна. Бо юні волонтери дослухаються до потреб чотирилапих, а не купують абищо.

«Діти монобанку відкривали, збирали кошти, щоб купити корми тваринам. Натомість пані Тетяна Діденко чітко каже, які корми потрібні. Бо в центрі є багато тварин, які потребують особливого догляду та харчування. Тому ми вже так прицільно налаштовувалися, що потрібно.

Загалом туди запрошують усіх, хто хоче чи відчуває в собі сили на волонтерських засадах допомогти тваринкам. І просто людей, щоб вони могли подивитися й обрати собі тваринку та забрати її собі додому. Тому всіх охочих допомогти закликаємо це робити», – наголосила Антоніна Федорченко.

Ірина Осташко

Фото – Регіна Гусак

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button