Суспільство

На Чернігівщині не втрачає популярності мазепинське виховання

Патріотичне виховання дітей сьогодні є актуальним як ніколи. Адже нині Україна виборює свою волю та незалежність. Між тим, ця боротьба почалася ще 300 років тому.

До того ж, нині треба не лише вистояти, а й думати про розвиток, навчання і виховання підростаючого покоління в патріотичному дусі. І добре, що є люди, які взяли на себе таку особливу місію.

У Батурині, який свого часу був столицею українських гетьманів, історичне минуле в місті шанують, бережуть і вивчають, до того ж тут діє доволі популярний історичний гурток для дітей. Керівник цього гуртка – Наталія Пільтяй, науковий співробітник Національного заповідника «Гетьманська столиця».

«Наш гурток існує з квітня 2015 року на базі заповідника «Гетьманська столиця». Всі заняття безкоштовні та відбуваються на різних об’єктах заповідника, бо так цікавіше», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Наталія Пільтяй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові міркують над новим транспортним маршрутом у напрямку «Епіцентру»

Із гуртківцями проводять різні заняття, здебільшого пізнавальні. Усе задля того, аби зацікавити дітей вивченням історії. Примітно, що займатися в гуртку цікаво дітям різного віку. До того ж, гуртківців називають мазепинцями, бо гурток названо на честь гетьмана Івана Мазепи.

Зокрема днями, з нагоди 272-ї річниці від дня народження Андрія Кириловича Розумовського, видатного дипломата та мецената, історики заповідника провели для вихованців історичного гуртка імені гетьмана Івана Мазепи заняття «Син українського гетьмана – Андрій Розумовський».

Під час зустрічі обговорили внесок Андрія Розумовського в культурну та дипломатичну сфери Європи, а також його зв’язок із Батурином. Адже саме Батурин упродовж 33 років залишався важливою частиною життя Розумовського – він був власником тутешнього палацово-паркового ансамблю свого батька, Кирила Розумовського.

Ірина Осташко

Фото – Національний заповідник «Гетьманська столиця»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button