Суспільство (відео)

Деяких чернігівців готують до евакуації: туристів це не злякає (Відео)

Передсесійний виконком Чернігівської міської ради назбирав аж 29 питань порядку денного.

 «Питання не складні, але їх чимало. З Божою поміччю», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Чи то з Божою поміччю, чи то так просив міський голова, члени виконкому сьогодні затвердили проект Програми розвитку туризму та промоції Чернігова на 2017-2018 роки, хоч сумніви у них були, чи реальний він для Чернігова. У проекті, зокрема, йдеться про те, що за 2017 рік Чернігів збільшить кількість туристів аж до 400 тисяч, до 2021-го року – аж на 800.

«Якщо на рік кордон із Білоруссю та Росією перетинає більше 2 млн осіб, то ми можемо затримати їх у Чернігові», — заступник Чернігівського міського голови Ольга Хоніч.

Не вдаючись у деталі програми, Ольга Хоніч кількома словами описала стратегію розвитку та завуальовано, без конкретики, розповіла про туристичні заходи найближчого року, від яких бюджет міста отримає зиск. Основний акцент у рамках програми ставитимуть на різні фестивалі та шоу.

 «У Чернігові ми плануємо розвивати подієвий туризм. Завдяки дослідженням, ми визначили, що понад 50 % туристів їдуть у місто з метою розваг, а не подивитися на наші історичні цінності», — заступник Чернігівського міського голови Ольга Хоніч.

А ще Ольга Хоніч оголосила про розширення штату працівників відділу туризму та промоції. Бо нині туристична сфера Чернігова лежить на плечах усього двох спеціалістів. Ще одним туристичним секретом, вмовляючи членів виконкому проголосувати за програму, поділився міський голова.

«Очевидно, що треба співпрацювати на якихось принципах з усіма агенціями, які завозять туристів. Принципи всього світу, це частка від залучення коштів, тільки це не відкат, не хвилюйтеся», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На виконкомі міський голова закликав готувати Чернігів до евакуації. Це доручення отримали служби, які мають стосунок до цього процесу. Звісно, це буде не справжня евакуація, а тренувальна.

«Доручення прочитати уважно положення і загалом усе, що стосується комісії з питань евакуації  от я переконаний, що, якщо зараз буде евакуація, ніхто посадових обов’язків не знає», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На порядку денному засідання – питання про роботу спеціалізованих служб цивільного захисту міської ланки саме в період надзвичайних ситуацій. Остання така – обвал гуртожитку на Попудренка, 16, – показала, що тренування евакуаційним службам потрібне.

 «Надзвичайні ситуації можуть бути різного характеру, навесні може бути паводок, треба готуватися до різних надзвичайних ситуацій. Служби повинні знати, які треба виконувати основні завдання при евакуації», — начальник відділу Чернігівської міської ради Григорій Годун.

Підтримав виконком і проект Програми підвищення енергоефективності в бюджетних установах Чернігова аж до 2027 року. Її вартість – майже 49 мільйонів гривень. Найперше, утеплюватимуть міські садочки та школи.

Ще статті по темі

Back to top button