НовиниСуспільство (відео)

Кажан у подарунок дітям: у Чернігові летюча миша потрапила на карантин через агресивну поведінку (Відео)

Хотіла зробити подарунок дітям, а отримала покуси. В чернігівській міській лікарні ветеринарної медицини «утримували» на карантині кажана, адже той покусав жінку, яка знайшла його на балконі.

«Оскільки погода була тепла, кажан не спав. В анабіозі не був. Вона його розрухала. Він «ожив», покусав її і вона звернулася до ветеринарної клініки», — Микола Шульга, лікар-епізоотолог Чернігівської міської лікарні ветеринарної медицини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантином «накрило» 25 населених пунктів: на Чернігівщину повернулася чума свиней

Кажана посадили на карантин, оскільки ці тварини можуть хворіти на сказ. Коли термін ізоляції минув, запропонували вимушеній господині забрати тваринку.

«Господині сказали, що тварина жива та здорова, можете приїхати забирати, але вона відмовилася. Сказала, що не потрібна», — Микола Шульга, лікар-епізоотолог Чернігівської міської лікарні ветеринарної медицини.

Фахівці радять під час зустрічі з кажаном не робити різких рухів і насамперед не чіпати його голими руками, адже тоді ризикуєте бути покусаними. Щодо згаданого непроханого гостя, то він зміг вибратись і з акваріуму у ветеринарній клініці.

«Він просто вилетів і полетів під дах лікарні. Зараз, мабуть, живе там», — Микола Шульга, лікар-епізоотолог Чернігівської міської лікарні ветеринарної медицини.

Загалом кажани хоч і не рідкість у місті, та занесені до Червоної книги. Цього року через аномально теплу погоду часто не впадають в анабіоз, притаманний для цих тварин взимку.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button