Суспільство

Із карантину повернемося товстими і хмільними, або Чому вільний час багатьом не на користь

Приказку «що маємо – не бережемо, втративши – плачемо» знають усі. Її можна застосовувати в різних ситуаціях. Актуальна вона й нині, під час карантину, який в Україні триває вже понад місяць.

Люди, зокрема ті, які живуть у містах і дійсно дотримуються обмежень, уже дуже скучили за свіжим повітрям і руховою активністю. Бо хоч як би добре було вдома, весна манить на вулицю, особливо коли там усе зеленіє і розквітає. Найромантичніша ж пора року… Але зась! На вулицю не можна, бо там можна підчепити коронавірус.

Звісно, свідомі українці розуміють, що небезпека інфікування висока, бо в Україні кількість хворих вимірюються вже тисячами, і що летальні випадки – не вигадки. Тож треба терпіти і вірити в краще.

Поки сидимо вдома, своєрідним віконечком у світ для багатьох є соцмережі. Тож не випадково користувачі почали поширювати пост-гру, до кого піду в гості та що зроблю першим після карантину. Проте щойно заборони на пересування знімуть, добра половина користувачів забуде про карантинну гру-розвагу. І купа задумів про самовдосконалення, похід до спортзали, пробіжки та збільшення саме живого спілкування так і залишиться купою нереалізованих намірів.

Пригадайте, багато хто до карантину скаржився, що катастрофічно бракує часу на книги, зарядку, хатні справи, саморозвиток, вивченням мов і ще багато на що. Під час обмежень значна частина людей не працює і має купу вільного часу. Тобто їм не треба рано вставати, збиратися на роботу та повертатися додому ввечері. Здавалося б, ось настав зоряний час: читай, тренуйся, вдосконалюйся. Але ж знову щось не так!

Багато знайомих серед тих, хто дійсно має вільний час, кажуть, що сидіти вдома вже набридло, читати не хочеться, вдосконалюватися теж не тягне, бо он яка складна ситуація довкола, настрій не той. І на кожен аргумент знайдеться купа відмовок.

І часто в тих же соцмережах можна зустріти чимало жартівливих постів, що з карантину вийдемо товстими, хмільними й таке інше. Мабуть, люди, які ті картинки-пости створюють, щось знають?!

Так, насправді ситуація довкола гнітюча і приводів для радості мало. Але ж позитив все одно є. Наприклад, почали більше часу проводити з родиною, можна виспатися, неквапом випити кави. Та й хіба мало приводів для радості, коли під час світової пандемії у твоїй сім’ї всі живі й здорові! А труднощі завжди були й будуть.

Тож, скоріше за все, причина того, що в період, коли можемо щось зробити для себе, але не робимо, – проста й банальна. А називається вона – лінь. Так, саме вона. Бо натріскатися печива чи інших смаколиків простіше та приємніше, ніж змотивувати себе на заняття спортом.

Хоча, впевнена, що не все так погано, є й інші більш позитивні приклади, як люди використовують вільний час на свою користь. Наприклад, селянам сумувати ніколи, бо весна кличе на городи.

А взагалі вже дуже-дуже хочеться, щоб пандемія швидше закінчилася і всі ми повернулися до свого звичного життя та почали більше цінувати кожен день. Бо те, що маємо сьогодні, завтра може стати недоступним. Тож насолоджуйтеся кожною миттю, шануйте рідних і близьких та використовуйте можливості, які дарує доля!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button