Суспільство

Очне чи дистанційне: у громадах Чернігівщини розповіли, яким буде навчання з 1 вересня

Початок нового навчального року – не за горами. Проте цьогоріч через війну він особливий. Бо на першому місці – безпека дітей. До того ж, багато хто з батьків боїться віддавати дітей до школи.

Тож чи сядуть школярі Чернігівщини 1 вересня за парти?

Андрій Портний, голова Сосницької громади

Навчання з 1 вересня в усіх школах нашої громади відбуватиметься онлайн, тобто дистанційно. Можливість відвідування дітьми школи розглядалася. У деяких навчальних закладах є умови, щоб діти навчалися у школі, але батьки ухвалили рішення не ризикувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині школярі молодших класів збирають гроші на ЗСУ

Олена Недвига, староста Кучинівського старостинського округу (Сновська громада)

Навчання з 1 вересня у нас, напевне, буде дистанційне, бо ми перебуваємо в прикордонній зоні, навіть 40 кілометрів до кордону нема. І в зоні бойових дій наша громада, Хоча ми опитували батьків і вони хотіли, щоб діти ходили до школи, навіть укриття для школярів готували.

Роман Боюн, староста Бірківського старостинського округу (Менська громада)

У нас планується очне навчання – і в Бірківці, і в Блистові, де мої діти навчаються. Укриття є в наявності, нині ще доремонтовуються.

На сьогодні ще тривають батьківські збори у класах. Батьків опитують, згодні чи не згодні на очне навчання дітей. Показують укриття. І потім батьки надають або не надають згоду. Є такі батьки, які виступають за дистанційне навчання. І звісно, треба порахувати, який це відсоток дітей, і вирішити, як їх навчатимуть.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button