Колонка редактора

Секрети успішного життя

Через колосальну завантаженість на роботі вільного часу фактично немає. Дуже часто робочі нюанси мігрують додому і беруть мене в полон до пізньої ночі. І пливу комп’ютерними океанами в кавових ароматах… Та в цьому є певний кайф. А ще є святе поняття – відповідальність! І щоб не перетворитися на блазня дедлайнів, намагаюся хоч якось приділяти увагу особистісному розвитку і читанню книг. Про це і хочу вам трошки розказати.

За останні два роки прочитав чимало книг із психології, менеджменту та робіт про секрети успішного життя. Більшість із них були «пустишками» і жодного відбитку у свідомості не залишили. Деякі книжки змушували розмірковувати та змінювати погляд на певні речі. Але нещодавно прочитав книгу, яка дійсно серйозно вплинула на мене і на моє життя. Зазвичай книги з особистісного розвитку дорогі та потребують виключного зосередження. Тобто читати їх і паралельно дивитися по телевізору «Битву екстрасенсів» не вдасться.

Тому хочу вам зробити своєрідний подарунок – цілком безкоштовно і дуже коротко передати суть прочитаного. Безперечно, повноцінно передати всі секрети та методики не вдасться, але варіант «міні» гарантую.

Назву книги і автора не писатиму, щоб не звинуватили в рекламі, але хто зацікавиться – дам почитати.

Отже, розпочинайте день із позитивного настрою, усміхайтеся, жартуйте з рідними, очікуйте, що сьогодні з вами відбудеться щось неймовірно хороше – щиро в це вірте. І щось хороше обов’язкове трапиться. Закон притягання дійсно діє.

Сприймайте себе як успішну людину! Ви унікальні! Людина, яка вважає себе невдахою і боїться змін, ніколи не стане успішною.

Вірте у свої сили, не бійтеся робити будь-яку справу, не бійтеся критики і невдач. Невдачі будуть завжди. Всі падають, але не всі знаходять в собі сили підвестися. Впевненість у собі – запорука успіху.

Лінощі мають взагалі зникнути з вашого життя! Назавжди! Зона комфорту – ваш найлютіший ворог!

Також радять мріяти! Саме так! Якомога більше мрій і візуалізації. Наприклад, ви мрієте про новий будинок. Мрійте щодня, уявляйте той будинок. Думайте, що ви вже там живете. Подумки ходіть кімнатами. Також автор книги радить знайти фотографію будинку, про який мрієте (або схожого) та повісити у своїй кімнаті. Закони візуалізації також діють. Згадайте, як у дитинстві ви про щось мріяли. Наприклад, я у шкільні роки марив мобільним телефоном. Ця річ мені навіть снилася. І одного разу мрія здійснилася. Таких прикладів можу навести безліч. Але варто розуміти, що мрія – це мета, підкріплена спрямованими життєвими діями. Сам по собі будинок у вас не з’явиться!

Вмійте говорити «ні». Не обіцяйте, знаючи, що не зможете виконати обіцянки.

Пробачайте людям і не тримайте ні на кого зла!

Дослухайтеся до думки інших. Ваші думки не обов’язково правильні. Вмійте чути інших.

І головне, що радять «експерти успішного життя» – складання письмового життєвого плану. Візьміть блокнот і ручку, зосередьтеся та запишіть усі свої плани на майбутнє. Бажано в хронологічній послідовності важливості. Також варто записати терміни, протягом яких ви хочете реалізувати задумане. Наприклад, «придбати новий автомобіль – через два роки», «поїхати на відпочинок за кордон – взимку», «посадити парк дерев – через 1 рік», тощо. Спробуйте.

Насправді всі ці речі діють. Деякі моменти починаю відчувати на собі.

А від себе хочу додати класичний «секрет», яким користуюся давно і вам раджу – завжди залишайтеся людиною!

Павло Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button