Колонка редактора

Якими ви були протягом року і «ревізія» власних вчинків

Блискавично минув рік. Ніби тільки вчора бігали в передноворічній святковій метушні, прикрашали оселю, наряджали ялинку і готували близьким подарунки. Аж раптом сьогодні знову те саме. Дежавю. Все повторюється. Тільки на календарі рік інший. Овва.

Наприкінці року прийнято згадувати, яким був рік, робити висновки, аналізувати, підбивати підсумки. Знаєте, це дуже цікава і корисна штука. Спробуйте. Давайте разом подумаємо над тим, чи були ми цьогоріч комусь корисними? Або ж навпаки? Скільки добрих справ зробили? Скільки лихих? Жили суто для себе, чи підтримували і допомагали іншим? Чи здійснили все заплановане? Якими ми були?

Мабуть, ми були різними. Бо всі ми різні. Впевнений, що кожен із нас у 2019 році зробив чимало добрих вчинків. Вчинків, якими можна пишатися. Очевидно, були вчинки, про які навіть згадувати не хочеться… Були? Та точно були.

Чому ще важливо аналізувати рік? Тому що ця аналітика дає нам можливість подивитися на себе, оцінити і зробити себе кращим. Уже в році новому. У 2019 році ми часто були несправедливі з рідними? Ображали близьких людей? Говорили їм вбивчі слова? У 2020 році час усе змінити! Сходіть у гості до брата, з яким давно чомусь ворогуєте. Зателефонуйте батькам, попросіть за все вибачення і їдьте до них терміново — поки є куди їхати. Запросіть у гості сусідів і почніть із ними дружити!

Ми живемо в жорстокому світі. Всюди зло, біль, жахіття. Навіщо нам бути частинкою того ганебного механізму? Можна і варто жити в гармонії.

У 2020 році є унікальна можливість розпочати нове життя!

До речі, важливим елементом нового року є не лише підбиття підсумків, а й стратегічне планування. Візьміть блокнот і ручку. З самого верху чистого аркушу напишіть «Плани на 2020-й рік». І далі (тут уже самі): наприклад, провідати родичів; з’їздити з родиною на відпочинок; зробити ремонт у кімнаті; пофарбувати паркан на дачі; купити автомобіль; звозити дітей до бабусі в село і т.д. Варто вписувати навіть найамбітніші цілі та мрії. Щоб потім у новому 2021 році цікавіше було робити «ревізію».

Зробіть своє життя кращим! Зробіть себе кращими!

З Новим Роком та Різдвом Христовим!

Павло СОЛОДОВНИК

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button