Культура (Вiдео)

Бетховен та Гете відкрили 73-й концертний сезон у Філармонійному центрі (Відео)

На урочистому відкритті у філармонійному центрі зібралось багато шанувальників класичної музики, які нетерпляче очікували виступ симфонічного оркестру.

— Я дуже люблю ходити у філармонію, зараз відкриття сезону… мені подобається хороша музика, в нас прекрасний симфонічний оркестр, один із кращих, мабуть, на Україні, тому хочеться, щоб люди більше долучались до прекрасного.

—  Безліч вражень, заряд енергії, натхнення. Раді, що знову відкрився новий сезон, сподіваємося, що він пройде успішно, порадує нас новими якимись творами.
— Раді, що почався сезон, будемо залюбки відвідувати, завжди раді, на концерти завжди охоче ходимо.
— Божественне відчуття музики, саме музики, яка дійсно, знаєте, кажуть, що таке вища духовність? Це відчуття життя, це всі барви життя, можливо, всі перипетії ці життєві, які врешті-решт перемагають оптимізм, любов до життя.

Відкриття відбулось традиційно з твору Бетховена «Увертюра», з музики до драми Гете «Егмонт». Саме ця музика зближує людей та дає змогу забути про тяжкі часи війни.

— Слухачі сьогодні приходять, щоб отримати задоволення, послухати серйозну красиву музику, — Микола Сукач, художній керівник і головний диригент, заслужений діяч мистецтв України.

У новому музичному сезоні для глядачів відбудеться концерт для фортепіано з оркестром № 1 Сергія Борткевича, де виступить чернігівська піаністка Ольга Шадріна. Незабутні враження подарує глядачам виступ лауреата міжнародних конкурсів Антоніо Баришевського.

— Безперечно, я з нетерпінням чекаю зустрічі з Вадимом Руденком. Це геніальний музикант, так підняв планку виконавського рівня в Чернігові, то, я думаю, кожна зустріч із ним – це велике свято не тільки для оркестру, для мене, а й для всіх слухачів. Він зіграє у нас у листопаді. Зіграє рапсодію на тему Паганіні Рахманінова, — Микола Сукач, художній керівник і головний диригент, заслужений діяч мистецтв України.

Філармонійний сезон несе позитивний заряд і дарує глядачам можливість насолодитися професійною класичною музикою.

Ще статті по темі

Back to top button