Культура (Вiдео)

До Чернігова приїхав володар премії «Коронація слова» (Відео)

До Чернігова завітав володар премії «Коронація слова» минулого року Василь Крас. До речі, він – наш земляк.

«Дуже приємно, що це наш земляк. Родом він із села Красностав на Борзнянщині. Дитинство і юність провів саме в цьому селі. А потім доля закинула на Донеччину. Зараз він проживає в містечку Лиман. І там почав свою творчу діяльність», — Надія Заваліна, працівниця бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

У бібліотеці імені Короленка провели творчий вечір і презентували історичні романи письменника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжка чернігівки увійшла до списків конкурсу «Книга року ВВС-2020»

«Популяризація української літератури. По-перше. По-друге, історичні романи, які пише Василь Крас, дуже цікаві для молоді, і це надихає молодь цікавитися українською літературою, історичними подіями, історичними особистостями», — Наталія Утира, організатор заходу, головний бібліотекар відділу документів бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Уже в творчому доробку молодого в цій професії письменника – а пише він усього кілька років – два романи в жанрі пригод з екскурсом в історію: «Татарський бранець» і «Руїна».

«Історичний гостросюжетний пригодницький роман про часи Козаччини. Історичне тло, все, що було в Україні після смерті Богдана Хмельницького, жорстока боротьба за владу, громадянська війна, заколоти і багато пригод героїв», — Василь Крас, письменник.

Хоч писати Василь Крас почав порівняно недавно, любов до літератури в нього була з дитинства.

«У мене з дитинства велика любов до літератури. Я прочитав багато романів. У мене своя велика бібліотека, приблизно 11 тисяч томів», — Василь Крас, письменник.

Загалом, за словами письменника, творчі плани в нього дуже амбітні. Адже хоче продовжити вже наявний цикл романів, окремо розкрити таємниці бібліотеки Ярослава Мудрого, також має намір зробити твір із сучасним героєм.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button