ВійнаКультура (Вiдео)

«Міста та їхні герої»: чернігівців запрошують до перегляду короткометражних документальних фільмів (Відео)

До Чернігова завітав проєкт «Міста та їхні герої», започаткований Фундацією соціальних інновацій «З країни в Україну». Він створений, щоб розповісти всю правду про героїзм українського народу. Першу складову проєкту у вигляді фотовиставки вже можна побачити біля Зеленої сцени на Алеї Героїв, що в Чернігові. Харків, Миколаїв, Чернігів, Охтирка, Баштанка та Іванкове зображені в поєднанні зі своїми героями, які допомогли місту встояти в найтяжчу хвилину.

«Ця фотовиставка була вже в Харкові, Миколаєві, Іванкові, Охтирці, де були представлені об’єкти, міста та їхні мешканці. І ця виставка показує трансформацію простої людини, яка в мирний час мала якусь спеціальність, а потім вона стала Героєм. Вона стала Героєм, тому що прийняла внутрішню трансформацію і для себе ухвалила рішення, що вона робитиме в той час, коли насправді ніхто не знав, що робити. І треба було ухвалювати рішення відносно себе, своєї сім’ї та міста»,- Олександр Шевчук,начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 автобусів найнеобхідніших речей із Чернігова до Херсонщини: як містяни та волонтери допомагають постраждалим (Відео)

Героями Чернігова стали музикант і волонтер Ігор Хонін, завідувач відділення травматології Чернігівської міської лікарні №2 Богдан Рожило, військовий медик Артур Дорохін, головний інженер електромереж Андрій Галюга, працівник ДСНС Максим Жилко, волонтерка Олена Котенко та копірайтерка Наталя Орлова.

«Ця виставка діятиме протягом цього тижня, аж до суботи. А фінал цього проєкту також буде у суботу – ми представимо фільм. Він також, згідно з умовами, був відзнятий у кожному місці, було обрано свого Героя. Ми також не мали на це впливу, це робила громадська організація. Вони робили це за своєю методикою»,- Олександр Шевчук,начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Документальний фільм «Чернігів. Виїхати, щоб повернутися» розкаже про Артема Ракітіна та його команду, які, ризикуючи власним життям, евакуювали понад 26 000 мешканців міста, що перебувало в облозі. Загалом 17 червня буде представлено шість короткометражних документальних фільмів про кожне місто. Долучитися до презентації та перегляду можна всім зацікавленим в Агенції регіонального розвитку. Початок о 18.00. Вхід вільний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button