Культура (Вiдео)

«Ігри з літерою Ш»: у Чернігові відбулася поетично-музична вечірка (Відео)

Шекспір, Шиллер, Шимборська та відомий кожному з нас Шевченко. На основі поєднання творів відомих європейських митців та українського пророка створювалась атмосфера літературно-музичної вечірки «Ігри з літерою Ш».

«Ми вирішили, що доречно в розрізі Шевченківських днів ввести нашого Кобзаря в контекст світової літератури та культури. Ми – європейці і ми варті того, аби наші цінності були поряд із цінностями європейського масштабу», — кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Марина Каранда.

Під час заходу актори мандрували в просторі та часі, перебираючи на себе різні запропоновані обставини й уже перебуваючи в них, осмислювали теми війни, кохання, мистецтва за допомогою творів відомих європейських письменників. Окрім цього, занурити глядачів в атмосферу допомагало живе виконання балад і сонетів.

«Буде пропозиція нашому глядачеві долучитися до творення цієї імпрези. Тобто половина буде створена молодіжним аматорським театром «EX LIBRIS», а половину – із залученням охочих», — кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Марина Каранда.

Ідея створення подібного заходу давно не давала спокою організаторам. Тож знайшовши для себе чудовий інфопривід – Шевченківські дні, – творчий колектив розпочав роботу над зовсім новою презентацією Шевченка.

«Ми вирішили об’єднати зусилля мої як сценариста і Ольги Мелашенко, яка запропонувала дещо свіже й оригінальне до цих поетичних днів, щоб була все-таки театральна складова. І вирішили акумулювати цей досвід», — кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Марина Каранда.

Створення нових форматів для подання відомої багатьом інформації – чудовий спосіб привернути більше уваги до важливих тем і відкрити нові межі відомих постатей чи подій.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button