Культура (Вiдео)

«Константа краси»: в Чернігові відкрили виставку, присвячену жінкам і весні (Відео)

У Чернігові з початком весни відкрили виставку картин «Константа краси» від Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України. Під час бомбардувань міста самобутня історична будівля чернігівської Спілки художників зазнала суттєвих руйнувань. Тож наразі експозицію довелося виставити в приміщенні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», а саме в Колегіумі, що на Валу. Завдяки надзвичайно яскравим, теплим і квітучим картинам виставкова зала знову заграла новими барвами.

«В нас була сильно пошкоджена будівля і також тепломережі. Ми вже відремонтували вікна у виставковій залі, там можна було працювати, утім, у приміщенні дуже холодно. Ми побоялися, що роботи можуть також пошкодитися, і працівникам працювати в таких умовах некомфортно. І ми проводили віртуальні виставки, але ж віртуальна виставка, хоч би яка красива вона була, однак це більше як спосіб реклами перед самою виставкою», — голова Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України Віталій Василевський.

Тож мрія художників про справжню виставку здійснилася і знайшла підтримку. На ній представлено 34 творчі роботи 15 відомих чернігівських художників. Навіть ті художники, які були вимушені поїхати за кордон, почувши новину про виставку, дали ключі від своїх майстерень, аби долучитися до експозиції. Всі роботи присвячені жіночим образам і квітам.

«Свято весни, відродження природи і народження чогось нового. І жінка розквітає також навесні.

Жінка відображає ту саму красу, що й у самих квітах. І найцікавіше, коли жінці подарувати букет – то він скоро зав’яне: день, два, десять і все. А картини продовжують радувати, як і самі жінки», — голова Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України Віталій Василевський.

А під час війни такі яскраві кольори створюють потужну позитивну експозицію, яка стверджує життя. Попри обставини, художники і зараз продовжують творити та допомагати нашим захисникам і влаштовують виставки за кордоном. Та найбільше мріють повернутися до мирного та спокійного життя. Вже з настанням тепла планують активно працювати на пленері та створювати виставки в приміщенні Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України. А експозиція «Константа краси» діятиме в приміщені Колегіуму до кінця березня, тож організатори запрошують чернігівців і гостей міста додати прекрасного у своє життя та відвідати виставку.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button