Культура (Вiдео)

У травні Чернігів чекає монументальне «Перезавантаження» (Відео)

«Перезавантаження» по-чернігівськи. Весною на базі Чернігівського обласного художнього музею відбудеться фестиваль, що в іншому світлі покаже нам монументальне мистецтво в місті.

«Фестиваль триватиме три дні. Із 14 по 16 травня. Будуть інтенсивні лекторії, виставкові проєкти, освітня та розважальна програми. І результатом цього фестивалю може стати можливість проводити таку подію щорічно», — Олена Загребіна, куратор і автор ідеї фестивалю «Перезавантаження».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці Короленка відбудеться V Всеукраїнський поетичний фестиваль «Дотиком душі»

Наразі презентовано анонс фестивалю, головна мета якого – актуалізувати монументальне мистецтво як частину естетичного ландшафту міста і зробити його предметом мистецтвознавчого та історичного дослідження. Адже, попри те, що творилися вони в радянську добу, ці твори яскраво характеризують нашу національну ідентичність.

«Мистецька спадщина доби 60–90-х років, творена під тоталітарним тиском радянської машини, все одно містить яскраві твори монументального мистецтва з яскраво вираженою українською національною ідеєю. І це дуже цікаво. Тобто митці намагалися підлаштуватися таким чином, щоб показати українську сутність свого мистецтва в умовах тиску», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Ґалаґана.

Загалом фестиваль триватиме із 14 по 16 травня та сформує новий сучасний погляд на нашу культурну спадщину.

Журналіст — Олег Дешура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button