Культура (Вiдео)

«Любов і демони»: в Чернігові презентували чергового номінанта на «Книгу року» (Відео)

Книга про життя, про простих людей, їхні мрії, радості та біль. У бібліотеці імені Михайла Коцюбинського презентували роман «Любов і демони» коропської письменниці Валентини Михайленко. Цей твір – номінант на кращу книгу в області наступного року.

«Презентація книжки «Любов і демони» відбувається в межах конкурсу «Книга року» 2021 року. Це вже друга презентація на наступний рік»,- Людмила Зіневич, директор Чернігівської ЦБС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три жіночі долі, гріх та спокута. Олена Печорна представила свій новий роман «Химерниця»

Творчим почерком Валентини Михайленко є проза і поезія про людей, простих людей, різних людей. Вона проникає в найглибші та найпотаємніші куточки людської душі, тонко передаючи емоції персонажів.

«Пересічній людині, здавалося б, вона ходить поміж нас, чимось займається, має родину, але ми часто не задумуємося – а що ж там у неї на денці серця, чим вона живе, чим вона радіє, чим страждає. Тобто про життя пересічних людей я завжди пишу»,- Валентина Михайленко, письменниця, краєзнавець, журналістка.

«Подобається, що вона пропускає через власну душу. У неї сюжети здаються прості, з життя, але вони настільки заставляють задуматися про те, що читаєш, заставляють співпереживати з героями»,- Любов Борисенко, письменниця, подруга Валентини Михайленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Душа на папері: письменниця з Коропа розповіла про твори, які «живуть» у її свідомості (Фото)

«Попереджаю читачів Чернігівщини і не лише Чернігівщини, що вони змінять місце прописки під час прочитання цього роману, тому що ми зануримося у світ провінційного містечка. Знаєте, такі затишні провінційні містечка з геранями на вікнах»,- Олена Печорна, чернігівська письменниця.

Загалом на сьогодні творчий здобуток Валентини Михайленко становить 22 книжки прози, поезії та краєзнавчих робіт. Роман «Любов і демони» налічує 256 сторінок і виданий тиражем 300 примірників. За словами письменниці, для неї цей твір – це чергове співпереживання з власними героями, образи яких вона бере з реального життя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button